<

Розгляд апеляції Рівненським судом у справі вбивства Катерини Литкіної перенесли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 17.03.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
33
/ коментарів 5

16-го березня мав відбутися судовий розгляд апеляційної скарги, яку подали адвокати засуджених за вбивство неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної. Однак засідання перенесли – перекладач Терлецького захворіла.

У неділю, 15-го березня, батька вбитої неповнолітньої дівчини Сергія Литкіна повідомили, що суд не відбудеться, адже перекладач на словенську мову для Максима Терлецького попередила про свою відсутність через хворобу. Дата наступного розгляду поки невідома.

Нагадаємо, апеляційний розгляд переносять вже втретє. Попереднє і перше засідання у Рівненському апеляційному суді пройшло 28-го листопада. Однак через відсутність перекладача для Максима Терлецього, за його заявою, було перенесено розгляд справи. 24-го лютого був відсутній один із захисників Терлецього, аби не порушувати право обвинуваченого на захист, колегія суддів ухвалила перенести розгляд кримінального провадження на 16-те березня.

Нагадаємо, Назара Статочнюка засудили до 14 років 6 місяців позбавлення волі, Терлецького – 13 років 6 місяців. Так як вирок не набрав законної сили, вбивці дівчини перебувають в СІЗО.

11-го серпня 2016-го року близько 21 години у Нововолинську на териконі шахти №3 знайдено тіло 16-річної Каті Литкіної. Після десятиденних пошуків зниклої доньки (із залученням поліції) батько знайшов її мертвою. У дівчини була розбита голова, обличчя понівечене та прикрите волоссям. Підозри впали на знайомих хлопців Каті, двоюрідних братів. У вечір, коли зникла, виходила віддати одному з них диск та малюнки. Обоє після вбивства залишили країну. Один із них проживає в Словенії, тому поспішив додому. Інший виїхав за кордон, проте невдовзі повернувся. Підозрюваних затримали. В молодшого – Назара Статочнюка – знайшли флешку Катерини Литкіної, яка зникла з її телефону. Комп’ютерна експертиза показала, що напередодні вбивства він неодноразово переглядав фрагмент фільму “Безславні виродки” із розбиттям голови. У Ковельському міськрайонному суді відтворили відео слідчого експерименту за участю обвинуваченого у вбивстві Максима Терлецького, який розповів, що вбивство скоїв його брат, а він допоміг перенести тіло. Його показання містили розбіжності з показаннями свідків, що врахував суд при ухваленні вироку. 28-го березня 2019 року Ковельський міськрайонний суд виніс вирок Максиму Терлецькому та Назару Статочнюку у справі вбивства Литкіної. Адвокати подали по дві апеляційні скарги і просять скасувати вирок та призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції.




коментарів: 5
  1. Люли ви адекватні? Скільки мона переносити і читати оцю фігню? За вбивство сидять в сізо! Хто таке бачив? Де справедливість? Вбивство може зробити людина з психічними розстойствами!!! І ви хочете випустити???? Це просто капець якийсь… посадити вбивцю неможуть… да він завтра бубе мати стосунки з дівчиною вона його кине і він її вбє ви це можете зрозуміти???? На місці Каті могла бути чиясь інша диттна яка понравилась би тому виродкові!!!! Ви не усвідомлюєте шо такіх людей треба садити на повічне або просто ввести як в Білорусії-смертну казнь!!!!

  2. Просто нема слів. Чого ніколи не подавались скарги за затягування справи? Бажаю перекладачеві побути в шкурі батьків вбитої від щирого серця. Нововолинськ скотився нижче дна

    • свою дитину розстріляєш !!! всі такі люди коментатори готові робити зло, то чим ви відрізняєтеся від вбивць ??????
      ВИ ЛЮДИ ХОЧАБ БУЛИ НА СІЗО ?? ВИ БАЧИЛИ УМОВИ ?? ВИ ХОЧАБИ ЗНАЄТЕ СКІЛЬКИ ЗДОРОВЯ І НЕРВІВ ЛЮДИ ВТРАЧАЮТЬ?, І ЦЕ В СІЗО ВСЕ, ТАМ НАБАГАТО ГІРШЕ НІЖ НА ЛАГЕРІ. НА ЛАГЕРІ СПОКІЙ, ВІЛЬНЕ ПЕРЕСУВАННЯ… А НА СІЗО СИДИШ В ОДНІЙ КАМЕРІ, ВСЕ ПРОКУРЯНО, ОДИН РАЗ НА 7-10 ДНІВ МОЖНА ПРИЙНЯТИ ДУШ. ТЕ ЩО ТАМ ДАЮТЬ ЇСТИ ,НЕМОЖЛИВО. ЛІКИ ТОБІ НІХТО НЕ ДАСТЬ, ОДНА ТАБЛЕТКА ВІД УСІХ ТВОЇХ ПРОБЛЕМ ЦЕ : АЦЕТІЛКА. ЯКЩО ПРИХОДИТЬ ПЕРЕДАЧКА, ТО ПРОЦЕНТІВ 30 ЗАБЕРАЮТЬ СОБІ АДМІНІСТРАЦІЯ. ОДИН ДЕНЬ ІДЕ ЯК РІК.
      І ВИ ПАРЕТЕСЬ ЩО ВОНИ НА СІЗО А НЕ НА ЛАГЕРІ ?))))

  3. Господи що за маячня як так то один не з’явився то інша це ж не садочок дитячий це взагалі абсурд якийсь як так можна невже вони не розуміють що люди які слідкують за тими судами не барани і все прекрасно розуміють що це тільки затягують бо їм день за два іде в прекрасних умовах там татусь про все подбав а на зоні іх добре натягнуть за те що вони зробили і не потрібно ще тут розказувати як в СІЗО ху*ово а в лагерях зашибісь брєд повний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця