<
Ольга Литкіна

Дякуємо всім, хто підтримував у боротьбі за справедливість та покарання вбивць Каті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:22 | 3.03.2021 / Погляд / /
488
/ коментарів 5

З великою вдячністю хочеться звернутися до всіх-всіх, хто був з нами ці майже 5 років з того моменту, як не стало нашої Каті. Якби не шалена підтримка, можливо б і не вдалося довести справу до кінця та покарати вбивць.

Ми дякуємо за підтримку всім ЗМІ. І БУГ від самого початку трагічних подій підтримував інформаційно, журналісти приїздили на всі засідання. Були на судах і в Луцьку, і Рівному, і Києві.

Народний депутат Ігор Гузь тримав на контролі ситуацію. Писав звернення і до Міністра внутрішніх справ, і Генерального прокурора, і керівника поліції області. Думаю, якби не він, то не вдалося б через Інтерпол дати запит у Словенію, щоб доставили вбивцю в Україну. Помічники Гузя завжди були на зв’язку і їздили на засідання.

Вдячні нововолинцям за громадську позицію. Тоді 14-го серпня 2016 року в центрі міста зібралися люди і вимагали справедливого розслідування. За два дні мітинг був під міською радою.

Дуже прикро, що тодішнє керівництво навіть не вийшло до людей, ні голова Сапожніков, ні його заступники…

Мама Каті та інша бабуся приходили в виконком та просили матеріальну допомогу на поховання, але ні копійки не дали. Допомагали прості люди. Їм також вдячні за це.

Молодий мер Борис Карпус посприяв у поїздці на засідання у Верховний Суд у Києві. Я не просила, він сам. А там просили, і не дали…

Ми дякуємо Волинській обласній прокуратурі за відстоювання обвинувачення. Дякуємо нашим адвокатам Еллі Бордюженко і Олександру Волощук. 4,5 роки ці люди завжди були з нами.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 5
  1. Згідно “закону савченко”, через зятягування справи, ці потвори вже відсиліли по 9 років, то ж мало їм лишилося…. Жаль що не довічне.

  2. Справедливий за санкцією норми , але несправедливий по суті вирок набрав законної сили.Як представник потерпілої сторони схиляю голову перед великою кількістю людей , які розуміли і підтримували потерпілих. Напевно для них це більше ніж сам вирок.В черговий раз переконався , що у кримінальному процесі найбільш незахищеною стороню кримінального провадження є потерпілий.Нічого не змінилось з часів КПК , в редакції 1961 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...