<

«Розбір польотів» на сесії міської ради або Як пройшло гучне обговорення питання лікарні та медицини в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:34 | 8.09.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарі 3

8-го вересня у Нововолинську відбулася позачергова сесія міської ради, яку ініціювали 12 місцевих депутатів. Розглянули лише одне питання – «Про дотримання норм та запобігання поширення COVID-19 та про використання коштів на боротьбу з коронавірусом у Центральній міській лікарні». Слухали його протягом трьох годин. Обговорення було запальним, гучним та дискусійним.

Користуючись нагодою, окремі депутати поставили ряд питань головному лікарю Нововолинської лікарні Віктору Морозу. Сесію скликали після подій довкола заяви лікаря-хірурга Магомеда Магомаєва. Серед присутніх були не лише депутати, а й місцеві активісти, медпрацівники, представники команди народного депутата Ігоря Гузя, громадських організацій.

Насамперед заслухали головного лікаря медзакладу. Він запевнив, що в лікарні усі норми і вимоги на запобігання поширення COVID-19 дотримуються, а кошти на боротьбу з коронавірусом, які неодноразово виділялися із міського гаманця, витрачалися по своєму направленню. За його словами, нецільового витрачання коштів не було.

Детальніше про перебіг засідання сесії можна переглянути у відеозаписі з прямого ефіру.

Коротко тезово про деякі моменти:

Віктор Мороз: «Якщо є зауваження, давайте пропозиції. Ми відкриті і готові виправлятися. Є зауваження – сідаємо, говоримо, думаємо».

Магомед Магомаєв: «Все прекрасно розказав головний лікар і написав у своєму виступі. Будь ласка, приходьте з пропозиціями, кажете. Я скільки разів приходив, ніхто не чує, а якщо не сподобається щось – стають ворогом. Тому працівники і мовчать».

Володимир Шаповал: «Ви постійно кажете, що не вистачає коштів на медицину, а самі займаєте посаду головного лікаря і паралельно є лікарем-статистом».

Віктор Мороз: «Так, я займаю посаду лікаря-статиста. І я маю на це право і мені дозволяється суміщення професій. Я працюю з документацією і оформлюю різноманітні договори. Отримую доплату до зарплати 25%, не більше».

Віктор Мороз: «Не хотів говорити привселюдно, але мушу сказати з чого все почалося. Ви отримали дисциплінарне стягнення за те, що у поза робочий час приводили хворих з вулиць вскривали гнійники».

Магомед Магомаєв: «Згадав «черяк». Так, була ситуація, людина попросила допомогти. Але це 5 хвилини роботи та всього 2 мл лідокаїну. Відомо, що догана – метод залякування працівників. Перші роки, як прийшов Мороз, 74 догани дав медпрацівникам, а до того було 4-5. Тоді навіть були викликані партійні збори в лікарні. 

Віктор Сапожніков: «Ситуація в лікарні не гірша, а вона краща. Нововолинськ став госпітальним округом, а потім лікарня опорною. Окремого комунізму ми не побудуємо в Нововолинську і ідеалу не досягнемо. А те, що робляться ремонти, то заслуга лікарів і наша, що ми переконали державу».

Володимир Шаповал: «Скільки працівників були змушені піти в неоплачувані відпустки?»

Віктор Мороз: «Працівникам тих відділень, які не працювали в зв’язку з карантином, пропонували переходити туди, де не вистачає персоналу. Частину людей влаштовували ці відпустки. Силою ніхто не примушував писати. Є люди, які по переходили».

Магомед Магомаєв: «Повірте у відпустки за власний рахунок вони пішли не за власним бажанням».

Володимир Рожелюк: «Ви, Магомед Джамбулатович, кажете все погано. Ви, як депутат, зібрали б комісію, яку очолюєте (з питань охорони здоров’я -ред), щоб заслухати керівництво. Не в такому залі, де зібрали… це «зборіще»…

Андрій Бокоч: «Представники громадських організацій, депутати обласної ради – це ви називаєте «зборіще».

Після слів помічника нардепа Ігора Гузя Андрія Бокоча із зали пролунали викрики присутніх в сторону Рожелюка “Ганьба”, на що він відповів, що це ганьба тим, хто їх привів (на сесію – ред).

Як ніколи довгим було обговорення. Присутні лікарі висловлювали свої думки на захист адміністрації лікарні, депутати ставили запитання, а потім голосували. Із 27-ми присутніх, 11 були “за” прийняти до відома доповідь Мороза, 4 – “проти”…. Рішення не прийнято.

Доповідь Мороза:

Обговорення питання:




коментарів: 3
  1. співробітник не може в одну й ту саму одиницю часу виконувати роботу за різними трудовими договорами і отримувати заробітну плату за той самий час у декількох місцях.

    заборонено працювати за сумісництвом керівникам/їх заступникам державних підприємств/установ/організацій, керівникам/їх заступникам структурних підрозділів таких підприємств/установ/організацій (п. 4 Положення № 43 і п. 4 постанови № 245).

  2. Це тільки “квіточки” для нинішньої місцевовладної команди. “Ягідки” будуть згодом.

  3. Підтримую Миколу. Але про що тут говорити, якщо і мер і заступники роблять теж саме в робочий час за основним місцем роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця