<

Родина 19-річного нововолинця, який переніс інсульт і операцію на серці, вдячна усім небайдужим за допомогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:19 | 18.12.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Родина 19-річного Арсенія Кондрацького з Нововолинська висловлює вдячність усім небайдужим, хто долучився до допомоги на лікування хлопця. Після перенесеного ішемічного інсульту в нього виявили ваду серця. Арсенія двічі прооперували і зараз він знаходиться у київській лікарні.

Нагадаємо, інтернет-виданню «БУГ» стало відомо про хлопця, який у 18 років переніс інсульт і після діагностування вродженої вади серця він готувався до операції. Лікарі на УЗД виявили вроджену ваду серця – дефект міжпередсердної перегородки і повинні були вставити імплант-онклюдер, щоб закрити відкрите овальне вікно. Сім‘я не є заможною, вона витратила гроші на попереднє обстеження, частину грошей на імплант вони позичили і окрім того потрібні були кошти на післяопераційну реабілітацію та лікування.

Після публікації про прохання допомогти Арсенію, на картку почали надходити кошти. Його мама розповідає, що не очікувала, що так багато людей відгукнуться.

«І по 50, і по 20, і по 1000 гривень приходило. Ми дуже вдячні небайдужим людям. Хотіли б повідомити, що наразі коштів достатньо», – розповіла мама Людмила.

Жінка також поділилася результатами операції, яку зробили Арсенію в Національному інституті серцево-судинної хірургії, та станом здоров‘я хлопця.

«Вийшло так, що в ході, як казали лікарі, діагностичної малоінвазійної операції, виявилося, що онклюдер не потрібен. Бо лікарі виявили не просто дефект міжпередсердної перегородки, а множинні дефекти. Нам сказали, що його серце, як решето. То ж довелося оперувати двічі. Під час другої операції зашили дірки на серці», – розповіла мав Арсенія.

Зараз стан хлопця стабільно нормальний. Та перенісши два наркози, організм ослаблений. Тяжко розмовляти, задишка, низький тиск, високий пульс і погіршився зір. Він знаходиться в клініці, проходить необхідне післяопераційне лікування. У майбутньому кожні пів року потрібно буде обстежуватися.

Склалося так, що онклюдер, який придбали для Арсенія, виявився не потрібний. Імплант одноразовий. Половину його вартості (повна ціна – 114 тисяч гривень, – ред.) повернули. І хоч виявилося так, що на УЗД не побачили повної картини стану серця, мама хлопця вдячна лікарям, що вони змогли оперативно зреагувати та провели таку складну операцію.

Нагадаємо, Арсенію в листопаді виповнилося 19, його життя тільки починається. Навчається на 3-му курсі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Хлопець говорить, що подобається йому в медицині все, але поки схиляється до судинної хірургії, хоча буде ще думати над спеціалістом в сфері онкології чи урології.

Редакція інтренет-видання «БУГ» бажає хлопцю скорішого одужання та в подальшому здоров‘я, щоб закінчити медичний університет та допомагати стати здоровими іншим.




один коментар
  1. СВ.миколаю зроби чудо.дай цьому хлопчині сил на швидке одужання!він молодий…прогресивний і все у нього буде добре!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер