<

Рівненський суд відмовив у апеляційній скарзі: вбивці Катерини Литкіної відправляться у в’язницю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:17 | 20.07.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
137
/ коментарі 4

20-го липня у Рівному відбувся суд щодо апеляційної скарги, яку подали адвокати засуджених за вбивство неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Батько вбитої 16-річної дівчини Сергій Литкін повідомив БУГу, що колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги адвокатів Назара Статочнюка та Максима Терлецького.

Засідання було закритим. Були присутні захисники засуджених, по два адвокати у кожного: Сергій Полячук та Віктор Шостак і Віктор Дягель та Сергій Ковальов. Перекладачка на словенську для Терлецього також була.

Нагадаємо, адвокати подали по дві апеляційні скарги і просили скасувати вирок і призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції.

Терлецького та Статочнюка за вбивство Катерини Литкіної було засуджено Ковельським міськрайонним судом до 13 років 6 місяців та до 14 років 6 місяців позбавлення волі відповідно. Поки очікувався розгляд апеляції, вони перебували в СІЗО.

11-го серпня 2016-го року близько 21 години у Нововолинську на териконі шахти №3 знайдено тіло 16-річної Каті Литкіної. Після десятиденних пошуків зниклої доньки (із залученням поліції) батько знайшов її мертвою. У дівчини була розбита голова, обличчя понівечене та прикрите волоссям. Підозри впали на знайомих хлопців Каті, двоюрідних братів. У вечір, коли зникла, виходила віддати одному з них диск та малюнки. Обоє після вбивства залишили країну. Один із них проживає в Словенії, тому поспішив додому. Інший виїхав за кордон, проте невдовзі повернувся. Підозрюваних затримали. В молодшого – Назара Статочнюка – знайшли флешку Катерини Литкіної, яка зникла з її телефону. Комп’ютерна експертиза показала, що напередодні вбивства він неодноразово переглядав фрагмент фільму “Безславні виродки” із розбиттям голови. У Ковельському міськрайонному суді відтворили відео слідчого експерименту за участю обвинуваченого у вбивстві Максима Терлецького, який розповів, що вбивство скоїв його брат, а він допоміг перенести тіло. Його показання містили розбіжності з показаннями свідків, що врахував суд при ухваленні вироку. 28-го березня 2019 року Ковельський міськрайонний суд виніс вирок Максиму Терлецькому та Назару Статочнюку у справі вбивства Литкіної. Адвокати подали по дві апеляційні скарги.




коментарів: 4
  1. Надіюсь вони скоро будуть дивитися через прірву наверх на те місце, де зараз ЖИВЕ Катя і просити в неї хоч краплину води

  2. Нелюди! В такому вiцi спланувати i холоднокровно вбити свою добре знайому дiвчинку, з якою гралися разом з дитинства???!!! Це що? Це яркими треба бути виродками? Може, на зонi справедливi люди навчать поважати чуже життя цих вiдморожених.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця