<

Про шахтарську проблему, здобутки Майдану та як зробити правильний вибір 31-го березня. У студії «БУГу» Борис Бабійчук 

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:31 | 22.02.2019 / Нововолинськ, Онлайн /
Перегляди
2
/ коментарі 4

Депутат обласної ради від «Самопомочі», волонтер і майданівець Борис Бабійчук завітав до студії «БУГу».

Він відповів на запитання про ситуацію з бюджетом обласної ради, розповів, які кошти цьогоріч буде направлено на ремонт доріг у Нововолинську. Піднімали під час бесіди і тему криміногенної ситуації у місті, реорганізації Іваничівської школи-інтернат, говорили про здобутки Майдану і шахтарську проблему.

“Це питання політики держави і до чого планує іти держава. Я півтора-два роки тому говорив шахтарям, казав: “шановні, не їдьте в міністерство заради зарплати, а їдьте  по програму, згідно з якою буде передбачено розвиток вугільної галузі”. Згідно програми вони отримають кошти на переобладнання застарілого обладнання, відкриватимуть нові лави. Якщо немає програми, то про що говоримо? Значить, комусь цікаво, що програми немає”.

Як розповів Борис Бабійчук, щодо вугільної галузі і шахтарів – їм не дали альтернативного рішення. Рано чи пізно, за словами депутата, скорочення вугільних програм постане. Державі треба чесно сказати, що немає перспектив розвитку, запропонувати шахтарям нові перспективи і напрямки в енергетичній галузі.

“На сьогоднішній день потрібно зрозуміти наскільки нам потрібні шахти. Треба зрозуміти, скільки ми повинні вкласти коштів, і що держава від цього здобуде, чи будемо мати енергетичну незалежність. Світ іде напрямком збереження екології і відновлення джерел енергії. У Європі кажуть, що ми повністю до 30-го року відмовляємося від вугілля. Вони запроваджують нові технології, які дозволяють виробляти енергію та зберігати її.

Борис Бабійчук розповів, що після Майдану Україна та українці змінилися в кращу сторону, але, на жаль, людей знову обманули.

“Прийшли до влади ті, хто і був. Ідея Майдану – відсторонити від влади олігархів, побороти корупцію. Що відбулося? Як корупція процвітала, так і процвітає. Як керували олігархи, так і керують. Ми не навчилися правильно і вірно вибирати собі лідера”.

На запитання про те, як все ж таки обрати лідера та за якими критеріями, Борис Бабійчук порадив добре вивчити передвиборчі програми, біографії кандидатів, попередні досягнення.

“Одна з вимог – не допустити олігархів до влади. Він нікому нічого з карману не віддасть, потім забере назад. Я дуже здивований такою кількістю кандидатів. За багатьма з ними стоять олігархи. Тому люди повинні читати, аналізувати, робити вибір не емоціями, а подивитися, що за останні роки та чи інша людина зробила для того району, де вона жила і працювала, які її досягнення. Не обирати – це злочин. Якщо не знаємо за кого голосувати, то краще прийти і закреслити всіх. Сказати, що я готовий голосувати, але немає достойних кандидатів”, – розповів Борис Бабійчук. 




коментарів: 4
  1. Може державі не потрібні такі бізнесмени перекупщики як ти,а вугілля завжди потрібне,щоб бути енергонезалежною державою.

    • Сашко, ти мариш!Яке вугілля? Яка може бути енегонезалежність з ложкою вугілля?

  2. щоб бути енергонезалежною державою треба бути незалежним по газу, нафті, аес і т.і., чого ніколи не буде, так шо ці казки про незалежність – це для молодшого шкільного віку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер