<

“Планове завдання на призов за перший квартал 2016 року – 45 чоловік. На сьогодні призвано 6”, – військовий комісар Олександр Плужник

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 9.03.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
63
/ 1 коментар

Із 2014 року чоловіків у Збройні Сили України силоміць не тягнуть – армія перейшла на контрактну основу.

“Зараз ніхто нікого не забирає, хіба поліція, якщо не виконуються закони. Ми у військкоматі призиваємо людей на військову службу”, – каже військовий комісар Новововолинського об’єднаного військового комісаріату Олександр Плужник.

Очевидно, служити за зарплату нововолинці не дуже рвуться – з початку року лише 6 бійців, з яких 4 – учасники бойових дій, виявили таке бажання. Щоб виконати планове завдання, комісаріату до закінчення першого кварталу треба добре постаратися. Хоча тепер від працівників згаданої установи мало що залежить.

“Я не можу нічого сказати про загальну мобілізацію, тому що про це навіть мова не йде. Поки мобілізації нема, проводимо підготовчі заходи, призиваємо людей на контрактну службу. Бажаючих після збору документів та медичної комісії направляємо в навчальний центр для проходження служби за контрактом. Чи вистачить людей, щоб замінити військових 4-ї хвилі? Це питання задавайте в Генштабі. Ми маємо планове завдання, а чи вистачить, чи ні, яким чином вони будуть це прикривати, чи строковою службою, чи контрактною – звертайтеся до них”, – говорить військовий комісар.

Не треба бути феликим фахівцем, щоб зрозуміти: 40 тисяч бійців 4-ї хвилі заміняти поки ніким. Військові ждуть указу Президента про демобілізацію. Як тільки він увійде в дію, командири військових частин будуть планово, згідно графіку, звільняти військовослужбовців, які відслужили свій термін.

Зараз, кажуть у військкоматі, важливим є доведення інформації до людей про те, що існує служба за контрактом, яка гарантує нормальну зарплатню. Є й інші переваги: розглядається питання надання матеріальної допомоги сім’ям бійців, оплачувана відпустка, військові мають право безкоштовно навчатися у вишах тощо.

“Планове завдання на Нововолинський військкомат – 45 чоловік на перший квартал 2016 року”, – повідомив Олександр Плужник.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер