<

Підозрюваний у вбивстві Каті Литкіної не приїхав на суд зі Словенії, бо хворий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 29.12.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ коментарів 6

Волинський апеляційний суд не змінив рішення судді Андрія Сівчука про тримання під вартою підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної Назара Статочнюка до 14-го січня. Адвокат Максима Терлецького, котрий перебуває у Словенії, передав прокурору довідку про хворобу другого підозрюваного на словенській мові.

29-го грудня під час судового засідання захисники підозрюваного вкотре просили змінити запобіжний захід на домашній арешт.

Максим Терлецький не з’явився на допит, передавши довідку з-за кордону про те, що хворий. Адвокат Сергій Ковальов віддав прокурору документ на словенській мові.

Законний представник підозрюваного Вікторія Гуліда і надалі апелює до суду, що позбавлена права захищати свою дитину. Адвокат Віктор Шостак вважає, що доказів про вчинення злочину немає. Він вкотре переконував суд, що під домашнім арештом з електронним браслетом на руці Статочнюк не може нікуди втекти.

Нагадаємо, що на засіданні 16-го грудня клопотання прокурора про продовження терміну перебування Статочнюка під вартою до шести місяців Луцький міськрайонний суд Волинської області задовольнив частково.

Брату Статочнюка Максиму Терлецькому сповістили, що має бути присутнім на судових засіданнях у якості свідка. Тепер його персону розглядають як іншого підозрюваного.

Минулого судового засідання Шостак відзначив, що повістка Терлецькому вручена, але оголошена підозра у вбивстві за попередньою змовою, а це унеможливлює допит Терлецького в якості свідка.

У Волинському апеляційному суді потерпіла Вікторія Литкіна звернула увагу суду на те, що жодного сприяння слідству зі сторони підозрюваного Статочнюка не було.




коментарів: 6
  1. Він і не приїде. Буде “хворіти”. Потрібно було подбати про приусову екстрадицію.

  2. Все іде по давно випробуваному сценарію: не з’явився, захворів, забув, помилився, переплутав… Коли вже той кошмар закінчиться??? Справу ж тримають на контролі наші високопосадовці та обранці!

  3. Ну невже всі сліпі і, вибачте, тупі? Тут без ”достатніх доказів” зрозуміло чиїх рук діло. Майже в кожного є діти. І недай Бог обвинувачували б чиюсь невинну дитину, то я більш ніж впевнена, що мати сама б підняла на ноги тогож Авакова і всіх остальних високопосадовців, явилася б на передачу і просила щоб робили всі можливі експертизи щоб довести невинність сина. Піднімала б пресу, телебачення щоб доказати свою правоту, і добивалася б щоб привселюдно, як Мирона, взяли Назара на детектор. А то обсадилася ”підкованими” адвокатами і доказує як краще буде її сину.

  4. А про що думає хлопець, що уже 5 місяців фактично за гратами? Що відбувається з його психікою? Щодня він чекає… Як звір у клітці, якому тільки їсти дають.Думає, чи здасть його брат. А брат там, у Словенії, думає теж саме.Так що хлопцям гірше, ніж на зоні.Батьки затягують весь процес і цим добивають своїх синів. Зізнайтеся, хлопці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця