<

Переробкою вугілля з новововолинської копальні має займатися швейцарська фірма, якої не існує?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:00 | 9.01.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарі 3

Лідер профспілки шахти №9 “Нововолинська” Василь Гура ознайомив журналістів інтернет-видання “БУГ” з документом, згідно якого вугілля нововолинської шахти №10, шістьох червоноградських копалень та Червоноградської ЦОФ, а також харківського родовища готується переробляти фірма з Швейцарії “Falco Swiss Sailling AG”, яка ліквідувалася в червні минулого року.

Постанова від 30 грудня 2015 р. № 1175 немає опублікованої на інтернет-ресурсах, але вона існує, більше того, згідно документу вже мало би початися залучення працівників до виготовлення паливно – мастильних матеріалів із вугілля, що видобувають у Львівсько-Волинському басейні.

Найбільш “пікантний” момент у цій історії – фірма, яка, до речі, спеціалізувалася на суднобудівництві, перестала існувати 22.06.2015 року.

falco swiss sailing ag Zug
Falco Swiss Sailing AG – Карти Google

Довіреною особою на даний час є Юрій Оршанський. У документі вказано, що триває обговорення з обласною адміністрацією та трудовими колективами.

Якщо переробляти вугілля, то, відповідно, повинна і фабрика будуватися. Однак про це інформації немає. Відомо також, що в державній власності лишається 36,7% доходу від виробництва.

В додатоку до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1175 йдеться про такі заходи:
Забезпечити з боку Державних та комунальних партнерів узгодження про надання у користування Підприємству – приватному партнеру терміном на 50 років земельних ділянок, та, при необхідності, узгодження довгострокового використання земельних ділянок недержавної власності (в межах чинного законодавства) для розміщення об’єктів Проекту, а саме по Іваничівському району:
– Будівництва автодоріг та залізничних гілок між технологічним комплексом та логістичним комплексом залізничної станції Нововолинської шахти №10 та між населеними пунктами де проживають (чи будуть проживати) працівники комплексу;
– Будівництва тепличного господарства площею до 5 га та будівництва сховищ сільськогосподарської продукції площею до 3 га (використання відходів низько потенційного тепла та діоксиду вуглецю).

Напрошується питання: чи не наступна це афера збоку зацікавленої сторони, яку більше хвилюють гроші, аніж вугільна галузь країни?




коментарів: 3
  1. Ва-у! Як так, що державі Україна шахти не потрібні і урядом вважаються неприбутковими. Ву-а-ля, а потужні гіганти світу, буться щоб їх прихопоти, хто ж виграє Китай чи Швейцарія? Очевидно одне, програють шахтарі.

  2. А як же китайськи три з половиною мільярди доларів США у нововолинські шахти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер