<

Отруєння чадним газом у Нововолинську: серед постраждалих троє медиків, одна жінка – в реанімації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:03 | 30.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарі 4

У Нововолинську вранці 30-го вересня по вулиці Винниченка, 11 люди, які перебували у квартирі, та медики, які приїхали надавати їм допомогу, надихались чадним газом. Загалом потруїлись шестеро людей, одна жінка знаходиться досі без свідомості у реанімації.

Про це повідомляє Нововолинськ.com.

Вранці, близько 6-ї години, працівники швидкої допомоги викликали рятувальників 5-ї ДПРЧ Управління ДСНС України у Волинській області. Ті, прибувши на місце, евакуювали жінку без свідомості, інші потерпілі – вийшли з квартири самостійно. До слова, доки лікарі швидкої надавали на місці першу допомогу, троє із них теж встигли вчаділи. Попередня версія – ймовірне отруєння чадним газом.

Нині в лікарні перебуває шестеро потерпілих: жінка без свідомості, її син із товаришем та троє фельдшерів швидкої.

«О 6:15 один за одним на приймальне відділення міської лікарні почали поступати мешканці міста, загалом 6 осіб. Троє з них – лікарі швидкої допомоги, інші троє – мешканці квартири», – розповіла заступниця головного лікаря КНП «НЦМЛ» Олімпіада Галас.

Жінка 50-ти років нині перебуває без свідомості у важкому стані, за її життя борються лікарі, у інших потерпілих – стан середньої важкості.

Про причини говорити рано, проте і поліція, і газовики ,і рятувальники схиляються до думки, що це отруєння чадним газом. За словами газовиків, у квартирі виявлено чимало порушень, що могли призвести до нещасного випадку.

«Ми схильні вважати, що це було отруєння чадним газом. У тій квартирі було дуже багато порушень: котел замінений самовільно, труба, яка виводить продукти згоряння, – пластикова, а це заборонено. Крім того, на 1-2 см ця труба відійшла, і з отвору продукти згорання надходили прямо в квартиру», – розповів фахівець з адміністративної діяльності Нововолинської дільниці АТ «Волиньгаз» Олег Галій.

За цим фактом проводять розслідування, невдовзі відбудеться засідання комісії, яка досліджуватиме питання, а поки поліція внесла відомості до ЄРДР.

Водночас у сюжеті ТСН розповідають, що в реанімації знаходяться троє постраждалих. Крім дорослих у кімнаті знаходились ще двоє дітей двох та восьми років, але на щастя вони не постраждали, оскільки перебували у віддалених кімнатах.

Медики, які прибули на виклик, теж почали непритомніти і одразу відчинили вікна це і врятувало пожильців.

«Відчуваю, що мені дуже погано, темніє в очах, робляться такі «ватні» руки, ноги. Кажу, швиденько відкривайте усі вікна і треба перекривати, якщо є, газ», – каже фельдшер Ірина Бойко.

Газ у будинку відімкнули. За попередньою версією, витік стався через самовільне встановлення газового котла.

«Стан хворих, які знаходяться в реанімації вже середньої важкості, у найважчої хворої також покращилось самопочуття», – каже головний лікар Нововолинської ЦМЛ Віктор Мороз.

Нагадаємо, це вже не перший випадок отруєння чадним газом у Нововолинську цього року. Так у січні внаслідок отруєння чадним газом у Нововолинську померла жінка та 1,5-річна дитина. Схожий випадок трапився і в квітні, тоді потруїлися троє дорослих та двоє дітей, на щастя всі лишились живими.




коментарів: 4
  1. Наступним буде нещасний випадок коли впаде цегла, яка лежить на даху від зруйнованого димаря.

    • Це Ви натякаєте , що димар завалений тими цеглинами і відсутня вентиляція? – не соромтесь , бо так і далі будуть з людей робити дурнів.

    • Правил експлуатації газового обладнання треба дотримуватись.Газаві прилади мають працювати при відчинених форточках а якщо це пластикові вікна то має бути постійно мікроциркуляція що забезпечує прихід свіжого повітря в приміщенні.

      • Саме так, але хто бачив, щоб в місті чистили вентиляційні канали? Я два роки “воював” з ЖЕКом, поки той не “помер”, але і послідовники не кращі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця