<

Нововолинському поліцейському, який зупинив п’яного прокурора, «світить» 5 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:56 | 24.10.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
4557
/ коментарів 17

Поліцейському з Нововолинська, який зупинив працівника прокуратури з ознаками алкогольного сп’яніння, загрожує 5 років ув’язнення. Правоохоронцю закидають незаконне проникнення на приватну територію.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ICTV, пише Конкурент.

Затриманий прокурор відмовився проходити тест на алкоголь натомість почав тікати від правоохоронця і заховався на подвір’ї своїх родичів. Тепер поліцейського судять за проникнення на приватну територію. Натомість прокурор не поніс жодної відповідальності.

«Люди побачили, що він був п’яний. Сів в автомобіль і попрямував», – розповідає поліцейський Віктор Циплаков.

Після того, як поліцейські увійшли на подвір’я і спробували вкотре вмовити чоловіка пройти тест на алкоголь, той сів у машину і почав тікати від переслідування вузькими вулицями Нововолинська.

Поліцейським все ж вдалося наздогнати втікача. Він вкотре відмовився проходити тест, а відповідно до закону, це автоматично означає, що водій таки перебуває у стані сп’яніння.

Однак, в результаті винним виявився патрульний. Його звинуватили у незаконному проникненні на територію приватної власності.

Читайте також: Патрульний, який виконував свій обов’язок та зупинив у Нововолинську п’яного прокурора, сам постав перед судом

«Стаття передбачає відповідальність за проникнення в житло. Я не проникав ні в яке житло, а переслідував суспільно-небезпечну особу», – каже поліцейський.  

Правоохоронець переконаний, що діяв в рамках закону та в інтересах суспільства і держави.

Притягнути поліцейського до відповідальності вимагають власники будинку, навколо якого бігав прокурор. Тож тепер чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

Щодо прокурора, то його звільнили з посади відразу ж після інциденту, однак, він поновився через суд. Щобільше – домігся виплати компенсації від держави за вимушений прогул розміром 65 000 гривень.

Керівництво прокуратури заявляє, що таким кадрам у правоохоронній структурі не місце, однак, звільнити його допоки не вдається. 

«Ми очікуємо рішення суду апеляційної інстанції. Лише після того, як воно буде ухвалене, атестаційна комісія зможе приймати рішення про можливість його роботи у новій прокуратурі», – зазначила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.




коментарів: 17
  1. Стидоба , відкрито чиновник плює на закон , ще й на місце ставить поліціянта який посмів його пяну святость , фактично небожителя- зупинити фактично опустити до рівня простої людини . І як після того працювати ментам ? Депутати якісь щось і хочуть поміняти , але нічого в них не получається , проще Світязь переплисти , чим добитися чесного правосуддя .

  2. поліціянт без страху лізе на приватну територію до прокурора, а завтра він вам двері вибиватиме бо йому буде здаватися що ви женете самогон, або друкуєте гроші – як мінімум гнати з роботи

    • Коли в поліцая є небезпідставна причина думати шо коїться злочин, він має праву навіть всередину приватного житла зайти без ніякого прокурорського ордеру.
      А в цій ситуації алкаш-вбивця лику не в’язав і хотів сховатись під бабською спідницею.
      Правильно поліцай все робив.
      А алкашеві треба як мінімум розстріл!

    • Коли в пoліцая є небезпідстaвна пpичина думати шо коїться злочин, він має правo навіть всepедину приватного житла зайти без ніякого пpoкуpopського opдеру.
      А в цій ситуації aлкaш-вбивця лику не в’язав і хотів сxoватись під бaбcькою спiдницею.
      Пpaвильно поліцай все poбив.
      А aлкaшеві тpeба як мінімум poзстpіл!

    • Завали своє хавало. Я скажу вам одне що поліцейській зробив правильно і по закону. А той пі……ар був є і буде пі…сом його лутше посадити.

    • Я б його пристрелив прокурорчика. Як у США підозрюваний рипнувся і кулю в лоб отримав. І тебе хлопче закрити на кілька діб для профілактики.

  3. то як вважає громада, та героїчна дюймовочка, котра біля ‘Юності’ допомагала напарнику затримувати дебелого дебошира, після такого ще наважиться своєю тендітною ніжкою ставати на затриманого, якщо це може виявитись знову якийсь п’яний прокурор чи його близький родич ?)

  4. Чесного правосуддя? В Україні? Нема грошей, – ти ніхто! Тобі можуть підкинути все що завгодно, і дати реальний строк. Ти ніким і ніколи не захищений ,любий хто при владі може тебе розтоптати, знищити . Не стійте на дорозі у багачів, ваше місце..самі знаєте де. Ось таку реальність вибрав Український народ. Да ,і де тут європейські цінності?

  5. Несправедливість як була-так і зосталась. Система не змінилась. Може із-за того, що на майдані шукали золоті батони одного Януковича? І з простим народом ці батони шукали ті, у яких в маєтках було ще більше золотих батонів та унітазів. Тільки ми не придивлялись, хто нами керує на майдані. Тільки ми вірили, що Яник – поганий, а ті, які вели людей за ніс по майдану, то хороші і пухнасті. Одну блоху знищили, а ціла армія гнид зосталась і гарно виїхала до влади.
    Мудрий був товарищ Ленін, який під час і після своєї революції в 1917 році, щоб зробити зовсім іншу систему знищував не тільки “блох”, але й всіх “гнид” під чисту.

  6. Внаслідок таких дій пяних ,наглих чиновників , їмпотенціїї владних структур і їдуть українці по світу шукаючи кращого життя

  7. “…домігся виплати компенсації від держави за вимушений прогул розміром 65 000 гривень.”
    А я б ще моральну компенсацію вимагав та премію квартальну або ще якусь. А що, зарплату то повернули. А поліцейського засудити на півроку до рабства на благо шановного прокурора. Аве!

  8. “Люди побачили”… Раджу всім дуже уважно послухати відео затримання, а не тільки подивитися. Відразу все стане на свої місця. Циплаков добре знає на яких хто автомобілях їздить і з якими номерами. Просто так він би не зупинив Троцюка. Я думаю всі кому треба розуміє в чому тут діло.

    PS Опублікуйте будь-ласка коментар. Ви ж нормальний інтернет-ресурс. Ви ж не продажний “Радар”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця