<

Нововолинські шахтарі протестують проти антитрудових законів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:52 | 7.10.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1122
/ коментарі 3

Сорок нововолинських профспілкових лідерів гірників та представників освітян та медиків 7-го жовтня беруть участь в акції протесту в Києві.

Ставлять гостро питання щодо закладення у Держбюджет – 2022 коштів на погашення заборгованої зарплати, добудову шахти №10, а також для цивілізованого і безболісного виконання програми реорганізації вугільних підприємств, – пише Волинь

Однією з вимог Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок, які зібралися під стінами Кабміну, є вимога забезпечити прийняття соціально спрямованого Державного бюджету України на 2022 рік.

Зокрема, законодавчо закріпити визначені законами розміри державних соціальних стандартів та гарантій та скорочення масштабів бідності і соціальної нерівності в Україні. А також не допустити внесення змін у Трудовий кодекс, які суттєво обмежують повноваження профспілок у частині захисту своїх працівників.

Профспілки шахтарського міста доєднуються до вимоги не приймати антитрудові та антипрофспілкові закони. Інвалідів шахтарської праці найбільше хвилюють норми законопроектів, які стосуються відміни регресних виплат та злиття ймовірного злиття соціальних фондів з Пенсійним.

Ставлять гостро питання щодо закладення у Держбюджет – 2022 коштів на погашення заборгованої зарплати, добудову шахти №10, а також для цивілізованого і безболісного виконання програми реорганізації вугільних підприємств.

До слова, за інформацією голови Волинського теркому працівників вугільної промисловості, який теж перебуває в столиці, днями у ДП «Волиньвугілля» має відбутися засідання, на якому розглядатимуть питання про переведення шахти «Бужанської» у так звану третю категорію – у список вугільних підприємств, які готують на закриття.

Якщо так станеться, то, звісно, волинська вугільна галузь буде остаточно знищена.




коментарів: 3
  1. добудову шахти №10, а також для цивілізованого і безболісного виконання програми реорганізації . . .скорочення масштабів бідності і соціальної нерівності в Україні. . .
    і сміх, ..ну і гріх.. Як то кажуть
    Де ви це скопіпастили?:))))))

  2. Ви бачили ряху нового спікера?
    Та він сам половину вашого річного бюджету за пів року прожере

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця