<

Нововолинський пологовий отримав новий УЗД апарат від Японії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:32 | 23.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
257
/ 1 коментар

В рамках Програми безпеки людини КУСАНОНЕ 2019, що її здійснює уряд Японії на території України, для нововолинського пологового будинку придбали нову сучасну ультразвукову діагностичну систему.

Нововолинська міська лікарня бере участь у багатьох грантових програмах. Нещодавно одну з них вдалося успішно реалізувати в пологовому відділенні. Так, в рамках Програми безпеки людини КУСАНОНЕ 2019, що її здійснює уряд Японії на території України, придбали нову сучасну ультразвукову діагностичну систему. Проект «Модернізація медичного обладнання у пологовому будинку Нововолинської центральної міської лікарні» реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», інформує прес-служба Фонду.

Щороку в пологовому відділенні Нововолинської центральної міської лікарні на світ з’являється близько 600-700 малюків. Тут народжують не лише мешканці Нововолинська, а й жителі навколишніх сіл, сусідніх районів й навіть Львівської області.

Головний лікар Нововолинської ЦМЛ Віктор Мороз зазначає: в медзакладі було три апарати УЗД, які вже служать другий десяток літ. Розміщені вони в інших відділеннях. Оскільки пологовий будинок розташований окремо від основного корпусу, молодим мамам потрібно було йти на обстеження через вулицю. Звичайно це створювало незручності для вагітних. А при наданні допомоги в екстрених випадках – й небезпеку. Завдяки реалізації проекту високоякісне діагностичне обладнання японського виробництва тепер функціонує у приміщенні пологового відділення.

Ультразвукову діагностичну систему ввели в експлуатацію. Одна з перших кому роблять УЗД на новому обладнанні жителька Нововолинська Ірина, яка очікує первістка. І хоч ще не видно статі дитини,  жінка змогла розгледіти свого малюка, побачити ніжки, ручки, почути серцебиття. Молода мама тішиться – це перше обстеження вагітності, і пройшло воно на найвищому рівні. 

Не менше радіють і медичні працівники. Адже на новому обладнанні працювати куди краще.

“Апарат оснащений чотирма датчиками, є кольоровий доплер. На ньому можна проводити увесь комплекс ультразвукових досліджень. У нас і раніше був апарат з доплером, але йому вже понад 12 років. Він міг сам виключитися, допускав похибки,  адже на нього було велике навантаження. Усі обстежувалися  на одному апараті. Зараз нам вдалося зменшити це навантаження, оскільки всі вагітні жінки, гінекологічні патології і молочні залози обстежуються на новому апараті”, – розповідає  завідувач відділення функціональної діагностики Нововолмнської ЦМЛ Неля Бас.

Обстеження жінок проходить згідно з записом, тож черги нема. На апараті працює три лікарі, які за день обстежуємо близько 40 пацієнтів.

“Чіткість зображення, роздільна здатність, глибина проникнення, якість кольорового доплеру дуже хороші. Це обладнання дає можливість виявити мінімальні відхилення і таким чином запобігти хворобі та прийняти пакет профілактичних заходів”, – ділиться враженнями лікар відділення функціональної діагностики Аліна Харів.

Перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк, яка є керівником проекту «Модернізація медичного обладнання у пологовому будинку Нововолинської центральної міської лікарні», зауважила, що з 500 отриманих заявок у 2018 році, для реалізації уряд Японії відібрав 12 проектів. Один з них реалізовується в Нововолинську.




один коментар
  1. Оце ж зароблять “благодійних внесків” на ньому, новий кормилець буде тим дармоїдам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер