<

Нововолинська газета «Наше місто» стала приватною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:21 | 27.11.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
80
/ коментарі 3

У Нововолинську здійснили заходи, спрямовані на реформування державної та комунальної преси. Газета «Наше місто» перестала бути комунальним виданням.

22-го листопада на сесії міської ради прийняли рішення “Про затвердження передавального акта у зв’язку з реорганізацією КП «Редакція газети «Наше місто»”, згідно з яким  затвердили передавальний акт балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів від КП «Редакція газети «Наше місто»  до правонаступника – ПП «Редакція газети «Наше місто».

Нагадаємо, Закон України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” був прийнятий 24-го грудня 2015 року. Два роки тому, 23-го листопада, Кабмін затвердив перелік з 244 друкованих ЗМІ та редакцій, які підлягають роздержавленню. У список потрапила і  газета «Наше місто». До кінця 2018 року преса повинна перейти у приватну власність.

“Мета реформи – позбавити ці ЗМІ державного впливу й зробити їх цікавими та інформативними”, – писав тодішній прес-секретар прем’єр-міністра Дмитро Столярчук на своїй сторінці у фейсбук.

Редактором газети «Наше місто» залишається Ігор Лісовий. Створили газету рішенням сесії Нововолинської міської ради від 18 грудня 1996 року “Про заснування міської газети”.

“Вже з 1-го січня вони (редакція газети, – ред.) працюють в самостійному режимі, вони чисто уже приватний колектив. Хочеться побажати успіху “, – зазначив під час сесії міський голова Віктор Сапожніков. 

Додамо, в 2016 році депутатами Нововолинської міської ради була прийнята Програма висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування у засобах масової інформації в 2017 – 2019 роках На висвітлення діяльності міської ради, її виконавчого комітету, важливих подій міста у періодичних виданнях, в тому числі в газеті «Наше місто», у міському бюджеті передбачили 1 мільйон 22 тисячі гривень на три роки. На сесії 22-го листопада цю суму збільшили на 100 тисяч гривень.

Загалом на висвітлення діяльності міської ради та її виконавчого комітету в друкованих виданнях та по телебаченню і радіомовленню на три роки з міського бюджету передбачили 1 мільйон 424 тисячі.




коментарів: 3
  1. Плакали грошики платників податків Нововолинська! Ридма-ридали. “Слава” Сапожнікову!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер