<

Нардеп Лев Підлісецький вислухав проблеми працівників шахти “Бужанської” у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:43 | 7.09.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ коментарів 7

7-го вересня на шахті “Бужанська” міста Нововолинська відбулася зустріч нардепа, члена депутатської фракції “Об’єднання “Самопоміч” Лева Підлісецького з дирекцією та працівниками копальні. Обговорити питання нововолинських шахт, користуючись нагодою приїзду депутата, прибули директори й керівники профспілкових організацій інших вугільних підприємств Нововолинська.

Метою приїзду депутата від “Самопомочі” у Нововолинськ, як твердить голова місцевого осередку партії Борис Бабійчук, не була передвиборча агітація, а, найперше, роз’яснювальна робота через зміни у Конституції. Про те, що зустріч з депутатом не мала ніякого агітаційного підтексту повідомив і директор шахти “Бужанська” Павло Танчев. Він сказав, що працівники виявили власне бажання зустрітися з нардепом.

“На зустрічі не звучали фрази “голосуйте”. Працівників ніхто “не зганяв”, робота на виробництві не зупинялася”, – зауважив керівник вугільного підприємства.

Однак про конституційні зміни в нововолинській зустрічі Лева Підлісецького зовсім не йшлося. Натомість сторони зустрічі порушили іншу, вже традиційну, тему.

У шахтарському місті, відповідно, найбільш актуальним є питання розвитку вугільної промисловості. Депутат, який працює в Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, ознайомився з проблемами, що турбують шахтарів. Лев Підлісецький зізнався, що вперше зі своїм візитом навідався на шахту, і, хоч ближчою до нього є електро-енергетична галузь, пообіцяв посприяти вирішенню проблем гірників.

Народний обранець, зустрівшись з колективом, розповів, що спілкувався безпосередньо з Демчишиним. З міністром енергетики і вугільної промисловості у нього є прямий контакт, тому він спробує бути корисним для налагодження зв’язків між колективом копальні і міністерством.

“Ми говорили з китайськими спеціалістами в галузі вуглевидобування, які готові зробити аналіз кожної шахти, визначити можливості інвестування і тим самим виявити, які вугільні підприємства повинні працювати, а які є абсолютно нерентабельними. Є в нас на це відповідні програми. На жаль, усі пропозиції, які ми подавали, були “зарубані” в міністерстві”, – повідомив депутат “Самопомочі”.

Директор “бужанки” Павло Танчев наголосив, що найбільш актуальним питанням, яке потребує негайного втручання, є технічне переоснащення шахти для того, щоб видобувати більш якісне вугілля і реалізовувати його безпосередньо на електростанції.  Колектив, що може і хоче працювати, на шахті є, але на такій техніці багато не заробиш. Працівникам залишається тільки третя частина від реалізації вугілля. При тому, що затрати шахти 12-13 мільйонів гривень, підприємство отримує лише 3-4 мільйони, бо реалізоване вугілля – неякісне.

11999385_10203436009019762_173665592_o

Учасники зустрічі порушили проблему закриття шахт. Зокрема, керівник профспілкової організації шахти №1 “Нововолинська” Анатолій Мухомеджанов нагадав свою вимогу перевести працівників шахт, які будуть закриватися, на копальню №10 і забезпечити фінансування цієї шахти, щоб вона могла працювати в повній мірі. Про це він говорив на зустрічах з міністром енергетики, натомість копальня №10, від якої залежить майбутнє нововолинських шахтарів, й досі не отримала повного фінансування.

“Якщо були би чесними чиновники, то мали б сказати, що десята шахта повинна відкритися в травні, бо саме цього місяця почнеться скорочення шахтарів з вугільних підприємств”, – зауважив Лев Підлісецький. Нардеп також порушив питання соціальних гарантій працівників, і прокоментував ідею створення вільної економічної зони для входу інвесторів.

11659846_10203436009139765_2018097265_o

Керівник “червоної” профспілкової організації шахти “Бужанська” Святослав Волинюк звернувся до депутата з тим, щоб допоміг відремонтувати дорогу до підприємства. У ході розмови виявилось, що ця дорога перебуває під контролем Іваничівської райдержадміністрації і її ремонт – це компетенція місцевої влади. Тим більше, якщо шахта сплачує податок саме в Іваничівський район.

Депутат сказав, що почув проблеми шахтарів і візьме порушені питання на контроль.

Автор фото – Борис Бабійчук




коментарів: 7
  1. Зразок типового примитивного передвиборчого піару, який можна назвати-посиділи,послухали та і розійшлись. Шахти вже ніхто і ніщо не врятує від закриття.

  2. Приїхали навіть партійці Самопомочі з шахти1 Шостак, Лазаренко, Мухамеджанов каманда яка завела шахту в таку боргову яму з якої вибратися навіть Яценюку важко. Самопомічники шахти 1 готуйтеся до важких часів, бо брехати шахтарям вже немає що, а запитань надто багато.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер