<

Надавав дозвіл особам призовного віку для виїзду за кордон: на хабарі затримали нововолинського волонтера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 3.05.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
6353
/ коментарі 4

На хабарі у 30 тисяч гривень викрили волонтера Нововолинська, який за гроші вносив в електронну систему «Шлях» дані чоловіків призовного віку для виїзду за кордон. Метою такого виїзду був імпорт автомобілів з країн ЄС до України.

Зловмисник був членом волонтерського центру при міській раді та мав доступ до електронної системи, повідомляють у фейсбуці СБУ Волинської області.

За певну оплату волонтер вносив дані осіб призовного віку до реєстру, що надавало їм змогу безперешкодно перетинати державний кордон України у воєнний час. Метою такого перетину кордону був імпорт автомобілів з країн ЄС до України.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання чергового грошового траншу за його протиправні послуги. Всього волонтер встиг отримати понад 30 тис. грн. неправомірної винагороди.

Оскільки зловмисник має посвідчення адвоката, то керівником Волинської обласної прокуратури йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

У міській раді пообіцяли прокоментувати ситуацію на пресконференції мера, яка відбудеться 4-го травня.




коментарів: 4
  1. А тим воділам що ганяли авто звісно ж нічого не буде. Так і далі будуть їздити. Бо ж заплатили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця