<

На ремонті приймального відділення Нововолинської лікарні «відмили» 400 тисяч гривень: підряднику оголосили про підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 2.04.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3957
/ 1 коментар

Директору приватного підприємства, яке займалось реконструкцією приймального відділення Нововолинської лікарні у 2020 році, повідомили про підозру у службовому підробленні та заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

Йдеться про суму у 400 тисяч гривень, повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Слідство вважає, що керівник господарського товариства, яке у 2020 році виконувало роботи із реконструкції приміщень Нововолинської центральної міської лікарні, складав та підписував акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їхню вартість із внесеними до них неправдивими відомостями.

Згодом з’ясувалося, що деякі роботи взагалі виконані не були. Проте на підставі підроблених документів на рахунки підприємства було зайво перераховано майже 400 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування. Вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу.

Нагадаємо, фінансові збитки в Нововолинській лікарні були виявлені у січні 2021 року аудиторською службою після звернення нардепа Ігоря Гузя. У період з 1-го січня 2018 року по 31-ше жовтня 2020 року було виявлено ряд порушень, що призвели до фінансових видатків загалом на 1 мільйон 18 тисяч гривень.

Реалізація проєкту розпочалась у 2020 році в рамках програми президента України «Велике будівництво». Для цього з держбюджету було виділено 8 мільйонів гривень.

Внаслідок допущених порушень, проведено оплату завищеної вартості виконаних ремонтних робіт та наданих послуг з технічного огляду та авторського нагляду на понад 270 тисяч гривень.

Зазначимо, що керівником лікарні впродовж довгих років з 1984-го року був Віктор Мороз. Після його звільнення у листопаді 2020 року, медустановою керував заступник колишнього мера Андрій Сторонський. Який був призначений на посаду розпорядженням попереднього міського голови всупереч процедурі, без попереднього рішення виконкому. Його звільнили 3-го березня 2021 року. Після судових тяганин він потрапив у реєстр корупціонерів, однак досі обіймає державну посаду одного із заступників голови Володимир-Волинської облдержадміністрації.

Читайте також: До суду скерували справу щодо завищених на понад 300 тисяч грн зарплат у Нововолинській лікарні за часів Мороза.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер