<

Михайло Волинець розповів чому потруїлися шахтарі на «Бужанці»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:53 | 16.02.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Надзвичайна подія на шахті «Бужанська» ДП «Волиньвугілля», де мало не загинули через отруєння троє гірників, сталася через те, що вибій не провітрювався, бо у ньому відсутні вентиляційні труби, тому й відбулося заміщення кисню вуглекислим газом.

“Шахтарі, які добували вугілля вручну за допомогою відбійних молотків (технологія 30-х років минулого століття), отримували повітря із дірок труби стисненого повітря. Воно подавалося безпосередньо на відбійні молотки. Оскільки компресор був не зовсім справним, до легень гірників разом із повітрям потрапляли різноманітні домішки. До того ж стиснене повітря, що подавалося у вибій компресором, змішувалося із забрудненим внутрішахтним. Чому гірникам довелося працювати у таких жахливих умовах? Головна причина – всі шахти, що перебувають у підпорядкуванні Міненерговугілля, доведені до банкрутства і неспроможні купити ні болта, ні гайки. Добування вугілля і проходка здійснюються лише завдяки героїчній праці гірників у нестерпних, нелюдських умовах. У Міненерговугіллі проблемами шахтарів особливо не переймаються. Натомість «смотрящі» над вугільною промисловістю та «смотрящі» міністра Володимира Демчишина продовжують грабувати галузь. Скільки це продовжуватиметься? До тих пір поки шахтарі це терпітимуть.”, – написав Волинець у фейсбуці.

Двоє постраждалих гірників на даний момент продовжують перебувати у лікарні. Отруєння, яке вони отримали, на жаль, не мине безслідно для їхнього здоров’я, а спричинить негативні наслідки.




один коментар
  1. НЕ було вентилятора місцевого провітрювання (2 місяці назад згорів останній)-керівництво було в курсі і кричало:до 10 лютого має бути “дірка”!!!А в компрессорі поміняли фільтри тиждень тому-але рівень масла майже нульовий і повітря було перегрітим ,концентрація вуглекислого газу складала 3%(макс1%)-гірничі майстри ВТБ тільки крейдою на дошці писати вміють-а газ ніколи не міряли.
    Шкода начальника який вже тиждень по 2 зміни в день там робив,щоб ту кляту “дірку” пробити і тепер з нього крайнього будуть робити-а директор(Паштет) в понеділок зранку заявив що наряду на проходку печі він не давав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер