<

Мешканка Нововолинська влаштувала притулок для тварин у багатоповерхівці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 22.08.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ коментарі 2

У Нововолинську мешканці дев’ятиповерхівки (гуртожитку) на Галана майже 10 років страждають через собак.

Так, мешканка будинку Наталія Маржан утримує близько тридцяти тварин – котів і собак. І все це – на тринадцяти квадратах кімнати й на загальній кухні, – пишеНововолинський інформаційний портал.

«Як тільки холоднішає, під двері починають підкидати собак, котів. Всіх мушу прихистити; годую, маю цілу аптечку з ліками, вожу до ветеринара – мушу, – так розповідає про свій імпровізований притулок Наталія Маржан. – А діти постійно б’ють собак, кидаються чимось – і тварини стають агресивними».

Наталія отримала пропозицію обміняти свою кімнату в гуртожитку на будиночок на хуторі, але для цього потрібно оплатити борги за комунальні послуги, а це – майже 20 тисяч гривень! Брат жінки згодився допомогти з боргами, але дещо пізніше.

Зараз на маленькій кухоньці гуртожитку вживаються собаки з котами – уже товаришують. Не гинуть від холоду/голоду, але добряче допекли всім сусідам. Частина тварин – хворі, а в будинку багато маленьких дітей. Сусіди Наталії багато років писали скарги, але віз і нині там; у четвер знову зібралися: хочуть виселяти тварин.

«Постійний сморід, наступаєш на екскременти, собаки часто нападають, діти бояться, плачуть… Ми вже 3 рази їх вивозили, але вони знов розроджуються, й на зиму в нас 30-40 псів», – каже сусід Андрій Криштоф.

На цьому старому аматорському записі – кімнатка Наталії Маржан:

«Тут не притулок, розумієте? Людина опікується собаками, і їй треба виділити місце для цього, але ж не в житловому будинку, де купа маленьких дітей. На поверсі – просто жах, а сантехніки казали, що мертвих тварин змивали в каналізацію! Влада не реагує, і ми вже не знаємо, куди звертатися. Навіть мер Сапожніков був, щоправда, на поверх підніматися не захотів. Міська рада киває на міліцію, міліція штрафує, але це не вирішення проблеми», – каже Андрій Микитюк.

«Ми прибрали біля будинку, вивезли купи сміття, все пофарбували, підприємці допомогли з майданчиком. Зранку виходимо – у пісочниці не діти наші граються, а собаки! Невже не можна виділити землю для притулку чи хоча б дачу? Ми б уже самі все облаштували, харчі б носили», – говорить Яна Крупник.

Люди поїхали з проблемою до міського голови Віктора Сапожнікова, але той був у відрядженні. Заступник мера Едуард Савік розповів, що в будинку безліч разів побували різноманітні комісії, собак вивозили, проте Наталія Маржан знову й знову накопичує в квартирі нових тварин. «Жінка має просто усвідомити, що тварини заважають жити сусідам», – каже посадовець.

Виселити жінку з будинку також не можуть: у кімнаті зареєстрована її маленька внучка. Проте обурені люди налаштовані рішуче: кажуть, ходитимуть владними кабінетами, поки не знайдуть вихід.




коментарів: 2
  1. У Новолинську розвелося дуже багато диких собак.Владі слід подумати як захистити нововолинців, у першу чергу дітей від агресивних тварин!

  2. Враховуючи таку велику кількість собак та котів в житловій кімнаті, можна твердо сказати, що хозяйка квартири являється головною скотиною, тому всім мешканцям будинку просто потрібно виламати двері і вигнати всю скотину на вулицю. Бо всім таким любителям собак і котів (яких в Нововолинську вистачає по горло) потрібно усвоїти одне: любиш цю живність, купи або міняй своє житло на інше, відокремлене від людей, і лобзайся зі всіма цими четвероногами, а людямне заважай нормально жити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця