<

Мешканці Поромівської громади створили добровільну пожежну команду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:10 | 2.12.2022 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
609
/ 1 коментар

Мешканці Поромівської громади втілили європейський досвід зі створення добровільної пожежної команди.

Територія громади межує з Польщею, чимало жителів неодноразово бували в сусідній країні, бачили, як діє добровільне пожежництво там. Маючи позитивний досвід, прагнули відтворити його в себе.

Про це повідомляє ДСНС України.

Навесні 25 жителів громади записалися у добровольці. Для потреб пожежної команди виділили недіюче приміщення котельні на території школи. Завдяки волонтерам та друзям-полякам вдалося отримати пожежний автомобіль, первинні засоби пожежогасіння, бойовий одяг та спорядження.

За декілька місяців функціонування команда уже засвідчила свою ефективність – добровольці успішно приборкали декілька пожеж виключно власними силами.

Саме завдяки добровольцям на місцях вдається стримати розповсюдження пожежі до прибуття професійних рятувальників, на доїзд яких від найближчого підрозділу ДСНС до окремих населених пунктів Поромівської громади потрібно 15-20 хвилин. А за цей час безконтрольна стихія може завдати значної шкоди. 

“Матеріальне забезпечення добровольців у Поромові достатнє для їх успішного функціонування не тільки щодо гасіння пожеж, а й надання допомоги населенню за несприятливих погодних умов, при планових та аварійних відключеннях електроенергії”, – зазначає начальник Володимирського ДСНС України В’ячеслав Процюк.

Нині на території Володимирського району успішно функціонує 2 добровільні пожежні команди – у Поромівській та Зимненській громадах, а також діє 12 підрозділів місцевої пожежної охорони.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер