<

У Нововолинську пройшла тематична зустріч для лідерів органів самоорганізації населення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 18.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Сьогодні в черговий раз у Нововолинську відбулось тематичне засідання на тему «Форми та механізми можливої співпраці та взаємодії громадськості та соціальних служб на Волині у наданні соціальної допомоги найбільш уразливим категоріям населення».

Із запрошеними громадянами обговорювались особливості реформ у Україні як стосуються децентралізації влади, що надасть можливість активізувати свою діяльність і впливовість об’єднаним громадам. Тому як вирішити соціальні проблеми громади та долучитись до вирішення проблем своєї території власними силами, як проводити контроль за коштами які виділяються на ремонту будинків та благоустрій вулиць та доріг розповів експерт Волинського ресурсного центру для ОСББ та ОСН Петро Лавринюк.

За статистикою опитування Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення 30% населення повністю готові взяти на себе відповідальність за розвиток території та стати активними членами своєї громади, 40% – готові за умови зовнішньої допомоги, 30% – не готові ні за яких умов.

Механізм забезпечення позитивних змін передбачає створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (житловий комплекс) та органів самоорганізації населення (будинковий комітет, вуличний комітет, квартальний комітет, сільський комітет). Такі об’єднання дають можливість створення додаткових робочих місць (замість плати комунальним службам кошти платитимуться обраним спеціалістам – сантехніку, двірнику і т. д. за виконання необхідні роботи), контроль за власними коштами (скільки виділилось і куди витратились), можливість визначати потреби будинку, вулиці і т.д., можливість підвищувати свій професійний рівень та відповідальність у створенні комфортних умов для проживання.

За словами Петра Лавринюка, не потрібно звинувачувати депутатів, мерів, ЖЕКи у бездіяльності – потрібно активізувати громаду і брати частину обов’язків та себе, об’єднуватись та самоорганізовувати населення. Це дасть можливість зекономити на витраті комунальних послуг (відмовитись від ЖЕКів а кошти які платились їм із 20% ПДВ, платити без ПДВ для ОСББ і самим вирішувати на що вони підуть). Тоді буде і результат , економія, стратегія  та порядок.

IMG_9741
IMG_9742
IMG_9743
IMG_9744
IMG_9746
IMG_9749
IMG_9750
IMG_9752
IMG_9753




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер