<

Луцький міськрайонний суд: підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної можуть відпустити додому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:22 | 7.12.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
11
/ коментарі 3

7-го грудня у Луцькому міськрайонному суді розглядалося клопотання про зміну запобіжного заходу для Назара Статочнюка, підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної. Адвокати обвинувачуваного вважають, що тримати хлопця під вартою недоцільно, так як слідство стосовно смерті неповнолітньої, майже, завершено.

Нагадаємо, що Луцький апеляційний суд залишив підозрюваного під вартою до 16-го грудня.

На судові слухання разом із адвокатом прибули батьки загиблої дівчини Вікторія та Сергій Литкіни. У судових дебатах вони участі не брали, та й дізналися про те, що вони відбудуться лише 6-го грудня.

Захисник підозрюваного Віктор Шостак розповів, що Назар Статочнюк не збирається тікати за кордон. Запевнив, що хлопець має тісні соціальні зв’язки та позитивну характеристику – це переконує, що він не є соціально небезпечною особою. На сьогоднішній день є усі підстави, щоб змінити Назару Статочнюку міру запобіжного заходу – з-під варти доручити його під нагляд батьків, або ж встановити домашній арешт. Наразі, виконанні усі слідчі дії, окрім надання Міжнародної правової допомоги, а саме виклик до суду у якості свідка Максима Терлецького (який зараз проживає у Словенії).

У судовій залі переконували, що Назар Статочнюк уже ніяк не може перешкоджати слідству, тобто знищувати докази, або підмовляти свідків.

Прокурор Сергій Самчук у відповідь на це клопотання зазначив, що був невчасно ознайомлений із його змістом. Зважаючи на цей факт суд оголосив перерву на 30 хвилин, а опісля розпочалися судові дебати в ході яких проінформували, що слідство активно триває. На території терикона шахти №3 був знайдений розбитий телефон Катерини Литкіної, тому зараз проводиться його експертиза. Також очікується відповідь на запит від Російської Федерації, яка повинна відновити видалену переписку із персональної сторінки загиблої.

Рішення суддя оголосить 8-го грудня в 9:30. Інтернет-видання “Буг” слідкує за цією справою. Деталі згодом.




коментарів: 3
  1. К господину Шостаку! Уважаемый господин адвокат, Вы очень уважаемый в городе Нововолынске, да и не только, адвокат и человек! Вы уже давно поняли кого послала Вам судьба защищать. Вы более других знаете на сколько замараны руки этих “невинних” детей в крови убитой девочки. Вы пытаетесь показать, что эти ……. (жаль на них слов) невиновны, хотя и коту понятно, что флешку убитой девочки не инопланетяне вставили в телефон этого…. Сохраните к себе прежнее уважение людей, не делайте из этих ……… – мальчиков-зайчиков. Они этого не стоят!!! Имели смелость совершить такое жестокое убийство, пусть имеют теперь смелость и ответить за свои поступки!!! Если этого …….. выпустят на волю, безнаказанно, какая реакция будет у жителей города на то, что никого не наказали за такое страшное преступление? Какая реакция у молодежи – можно безнаказанно убивать?! И, наконец, как поведет себя на воле человек не понесший никакого наказания за жестокое убийство? Ему теперь позволено все – родные отмажут?! Вы лучше всех знаете кого Вам пришлось защищать. Не всегда цель оправдывает средства. Не в этом страшном случае. Освобождение этого….. чревато плохими последствиями для общества. Верим в Вашу мудрость и человечность. С уважением житель города Нововолынска.

      • А в тебе що у голові? Желізко, мер і гроші?? яке ти право маєш отак судити людину??? не чекай поваги від оточуючих, якщо сам нікого не поважаєш, ніж свого дружбана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця