<

Криміногенна ситуація у Нововолинську: кількість кримінальних злочинів впродовж 2016 року зросла

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 24.02.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 8

24-го лютого на сесії Нововолинської міської ради про криміногенну ситуацію у місті проінформував тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу поліції Андрій Литвин.

Зокрема, він розповів, що за 2016 рік зареєстровано 7 181 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень.

Викрито 154 особи, якими вчинено кримінальні правопорушення, у тому числі 19 осіб жіночої статі, 10 неповнолітніх, 19 осіб, які скоїли кримінальні правопорушення у групі, 20 осіб, які на момент учинення протиправного діяння перебували у стані алкогольного сп’яніння, 57 осіб, які раніше скоювали злочин, 45 осіб, судимість у яких не погашена.

Від злочинних проявів потерпіло 949 громадян. Жертвами скоєння злочинів стали 407 жінок, 9 неповнолітніх, 2 депутати, 8 лікарів, 193 пенсіонери, 1 іноземець, 3 працівника поліції.

Унаслідок учинення кримінальних правопорушень загинуло 3 громадянина.

У кримінальних провадженнях, за якими досудове розслідування закінчено, забезпечено відшкодування збитків на суму 453,2 тисяч гривень, арешт на майно не накладався.

У порівнянні з минулим роком збільшилась загальна кількість кримінальних правопорушень, за якими особи злочинців установлено (повідомлено про підозру) з 281 до 289.

Збільшилась кількість задокументованих кримінальних правопорушень, пов’язаних, зокрема, з:

  • незаконним поводженням із зброєю – на 50% (з 2 до 4);
  • вимаганням – на 100% (з 0 до 1);
  • привласненням, розтратою майна або заволодінням ним шляхом зловживання службовим становищем – на 78,5 % (з 3 до 14);
  • злочини, пов’язані з використанням бюджетних коштів – на 50 % (з 6 до 12).

У 2016 році розслідувано більше кримінальних правопорушень, учинених у минулі роки на 34,8% (з 43 до 66), тяжкі та особливо тяжкі на 43,2% (з 21 до 37).

Разом із тим, на 16,7% (з 850 до 1021) збільшилася загальна кількість скоєних кримінальних правопорушень. Серед них:

  • тяжкі та особливо тяжкі – на 17,1% (з 377 до 455);
  • порушення недоторканності житла – на 75% (з 1 до 4);
  • крадіжки – на 23,6% (з 564 до 738);
  • грабежі – на 53,1% (з 30 до 64);
  • розбій – на 75 % (з 1 до 4);
  • правопорушення проти представників влади – на 50% (з 3 до 6).

У депутатів виникло чимало питань стосовно діяльності поліції у місті. Серед них – функціонування камер відеоспостереження.  Андрій Литвин запевнив, що робота в цьому напрямку ведеться і найближчим часом камери будуть встановлені.

Сергій Семенюк поцікавився особистою думкою тимчасового виконувача обов’язки начальника поліції щодо закону про вільне володіння зброєю.

“Є дозвільна система, але не всі люди, які мають певні захворювання, стоять на обліку у відповідних установах. Я думаю, що зброя не вирішила б позитивно питання…”, – прокоментував Андрій Литвин.

Володимир Шаповал звернув увагу на те, що у місті люди зловживають настоянкою глоду, яка є значно дешевшою, ніж алкоголь та поцікавився, чи можуть правоохоронці вплинути на цю ситуацію.

Андрій Литвин зауважив, що поліція не видає дозвільних документів і не обмежує продаж ліків в аптеці. “Якщо препарат є у вільному продажі, то ми з цим нічого не зробимо”, – додав він.

Олена Чайка поцікавилася на якому етапі перебуває розслідування, щодо будинку, де стався вибух.

“На даний час проводиться будівельно-технічна експертиза. Поліція не є експертом у цій галузі, ми не можемо оцінити стан, збитки, які були завдані. Окрім цього, газове обладнання ще з початку було вилучене та направлене на дослідження. Відповідно, буде акт, якщо виявлять порушення. Тоді і будемо приймати рішення”, – прокоментував Андрій Литвин.




коментарів: 8
  1. А настоянка глоду це дійсно проблема. І жителі межуючих між собою будинків по Грушевського №2 та вул.Винниченка №3 в цьому пересвідчуються, адже вони є сусідами аптеки Гольчука О.М., що розміщена на першому поверсі будинку по вул.Винниченка,№3. Сніг зійшов і всі газони поблизу будинків всіяні пляшечками настойки глоду, від всіляких ліків і шприців, а це центр міста. Тут і трава не зійде. Запрошуємо журналістів інтернет сайту “Буг” відзняти фоторепортаж відносно проблеми нашої громади ” Від глодівської дози штормить сусідів аптек!” Будемо безмежно вдячні за допомогу у боротьбі зі свинством жителів міста, власників апетек і т.п.

  2. Викопні скам’янілості епохи пізнього “совково-юрського” періоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця