<

Гунчик дав вказівку про перереєстрацію Нововолинського ВПУ №1 у Іваничівський район

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:16 | 18.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

18-го квітня під час селекторної наради губернатор Волині дав вказівку про перереєстрацію Нововолинського ВПУ №1 у Іваничівський район.

Начальник відділу освіти Микола Остапюк повідомив про ініціативу області перереєструвати ВПУ №1 у Іваничівський район та передати його на баланс району – тоді училище буде фінансуватися з обласного бюджету. Щодо училища №11 питання залишається відкритим, на селекторі не згадували про подальшу долю закладу.

“Говорили про те, щоб керівники Іваничівського району зустрілися з владою Нововолинська. Андрій Сторонський поцікавився у Гунчика, хто конкретно повинен займатися питаннями передачі ВПУ на баланс району, адже вони повинні вирішуватися на рівні міністерства. А Гунчик сказав не перекидати цих питань на когось, а вирішувати самим – брати Плахотну за руку і їхати в Київ.

Губернатор сьогодні відзначив, що Іваничівський район від цього виграє, бо податки ВПУ платитиме у районну казну. Іваничівська та нововолиинська влади мають все зробити для того, щоб перереєструвати заклад”, – повідомив Микола Остапюк.

Рішення про передачу ВПУ на баланс Іваничівського району в ОДА прийняли в минулий четвер, але жодного документу директору ВПУ №1 Валентині Приступі, який би дозволяв робити певні кроки для перереєстрації закладу, поки не надходило. Поки час всі домовленості та накази є лише в усній формі.

Іваничівське районне керівництво готується зустрітися з представниками Нововолинської міської ради та ВПУ. Журналісти інтернет-видання “БУГ” поцікавилися думкою голови Іваничівської райради Андрія Бадзюня щодо цього:

“Як ставлюсь до передачі ВПУ на баланс району? Я однозначно за те, щоб училище існувало, але ж давайте скажемо правду, що бюджет Іваничівського району не має таких можливостей, як нововолинський. Тому потрібно все продумати, щоб перереєстрація не призвела до закриття ВПУ.

Коли було державне фінансування, то училище було потрібне Нововолинську, бо сплачувались податки в міську казну, а тепер, коли немає фінансування, ВПУ місцевій владі, виходить, не треба? То, може, нововолинська влада запропонує перереєструвати і “Кроноспан”, і БРВ, адже вони також знаходяться на землях Іваничівщини?”.




коментарів: 2
  1. Дійсно, навіщо це училище Іваничівському району? Кому там потрібні шахтарі, кухарі, кравці? Де їх працевлаштувати? вішають лапшу, щоб швидше закрити, хоча їх і так багато тих професій, можна обійтися і без цього училища.Директор там не доганяє та вона давно вже на пенсії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця