<

Директор ВАТ “Оснастка” Віталій Марчук прокоментував, куди зникла з підприємства готова продукція на суму понад 7 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 30.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
106
/ коментарі 3

Відкрите акціонерне товариство “Оснастка” займається розробкою, виготовленням та обслуговуванням спеціального технологічного обладнання для автоматизації процесів у ремонті та виробництві різнотипних електродвигунів, генераторів та трансформаторів. Зараз тут трудяться більше сорока осіб, які вчасно отримують заробітну плату і при різних обставинах з року в рік нарощують об’єми виробництва продукції.

Директор ВАТ “Оснастка” Віталій Марчук надав коментар щодо так званого розкрадання продукції на більш як 7 мільйонів гривень:

“Колись продукція на складі обліковувалась за обліковими цінами, а в бухгалтерії – за собівартістю. Залишки по складу зіставляли 7 мільйонів гривень, а по бухгалтерії – 14 мільйонів. Потім помінявся стандарт і готову продукцію потрібно було обліковувати не по оптовій ціні, а по фактичній собівартості. Продукція, яка була на складі, за кількістю і ціною не мінялася, її привели у відповідність тільки в балансі. І ніби зникає 7 мільйонів, а в номенклатурі кількість позицій не змінилася. Таким чином у бухгалтерії і на складі тепер однакова ціна. Сім мільйонів нікуди не ділися, хіба на папері. Якби правоохоронні органи, які перевіряли цей факт, побачили, що зникло 7 мільйонів, ми б давно всі несли відповідальність”.

Віталій Марчук зауважує, що за останні 10 місяців надали послуг і виготовили продукції на 4 мільйона 200 тисяч гривень. На “Оснастці” немає заборгованості із заробітної плати – працівники своєчасно отримують кошти. На сьогоднішній день є тільки проблема у кадрах та деякі “нелогічні” моменти зі сплатою податків. На перше січня 2016 року сплачували 17 тисяч гривень в місяць земельного податку, а сьогодні ця сума становить 74 тисячі щомісячно. Крім того, держава зобов’язала товариство платити пільгові пенсії. П’ять років Пенсійний фонд платить пенсії працівнику, але виставляє рахунки “Оснастці”, де мають компенсувати ці витрати.

Відкрите акціонерне товариство нині наполовину лишається в державній власності. Директор говорить, що кадровий голод зараз відчувається, як ніколи. Людям перевезти в Польщу кілька блоків цигарок набагато зручніше, ніж працювати за станком.

“На фото у певних інтернет-ресурсах виставлені фото занедбаної їдальні, яка була продана приблизно у 2009-му році. Це не наше майно. Там мали будувати магазин будматеріалів, але через кризу реконструкцію зупинили. Також у нас на даний час є порядку 20-ти орендарів, яким надаємо власні приміщення.

Так чи інакше, люди роблять свою роботу і при всіх негараздах з року в рік об’єми виробництва нарощуються”, – підсумовує Віталій Марчук.

img_0866
img_0869
img_0874
img_0875
img_0883
img_0888
img_0891
img_0897
img_0902
img_0904
img_0909
img_0912
img_0917
img_0924
img_0926




коментарів: 3
  1. Про мільйони і махінації з нулями все зрозуміло!!! А як з конкретною інвентарізацією по позиціях? Наприклад-РЯД-01-було 20-залишок 0!!! І так по кожній позиції.А обладнання? Де поділись оптико-шліфувальні станки ?,Координотні,програмні,і прості токарні і фрезерні? А що залишилось від самої споруди,де тисячі дівчаток на каблучках проходжувались по лакованому бетону,як по подіуму? А кому вона зараз належить та споруда? Рано,чи пізно,але хтось за все відповість!!!

  2. Жалкі залишки, колись потужного н весь СРСР, підприємства.Пан Марчук мабуть забув,як по пятницях підлогу з порошками мили років 30 назад!!! Замість розвитку-в печеру з багаттям.

  3. Страшно дивитися, як згадаю, яким завод був у 80-х, – немає чим хвалитися тепер.Шкода.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер