<

“«Дневник Майдана» – це книга про життя людей під час революції”, – Андрій Курков

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 29.04.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

29-го квітня о 14:00 у Нововолинській центральній міській бібліотеці письменник Андрій Курков презентував свою нову книгу «Дневник Майдана». Вона з’явилася у видавництві «Фоліо» до річниці трагічних подій, що відбувалися на головній площі країни з 18 по 20 лютого 2014 року.

У 2004 році у Кнайп-клубі “Купідон” брати Капранови нагородили Андрія Куркова диплом “найкращого москаля в українській літературі”. Народився письменник у Росії, але з раннього дитинства живе у Києві.  Уже 20 років Анрій Курков – професійний письменник.

“Останнє моє художнє напрацювання було покликане пояснити європейському читачу різницю між Україною та Росією. Але коли почався Майдан я зрозумів, що ця книга мусить мати інше звучання. З 15-річного віку я веду щоденник, і це підштовхнуло створити книгу на основі таких записів. Відтоді щоденний текст я відправляв у Берлін де його перекладали та відправляли замовнику, так розпочалось нове життя. 6-7 місяців в рік я перебував за кордоном, а відтепер я залишався – стояв на Майдані їздив Україною. Книга «Дневник Майдана»не лише про Майдан, а про життя під час Майдану. У неї увійшло багато світлин із подій революції, які відбувались у різних куточках країни.

Росія зараз повернулась до радянської однопартійної системи, із основною політично організацією “Єдина Росія”, колективне мислення найбільш притаманне росіянам. Ця країна перетворилася на психіатричну лікарню, звідки вигнали всіх лікарів а вождя обрали серед своїх, який керуватиме ними допоки не помре.

Україна ж це своєрідна батьківщина організованої анархії. Адже саме тут Нестор Махно зумів організувати найбільшу в історії світу анархічну армію – 150 тисяч солдат. Тоді в Україні було більше республік ніж в нас на Сході. Саме анархічна складова ментальності може пояснити чому в нас зараз зареєстровано майже 200 політичних партій. До нас також прийшла традиція мазохізму, цим пояснюється постійне незадоволення українцями своїми народними обранцями, сусідами, історичним минулим, позиціонуючи себе як жертв.

Якщо говорити про причини нападу сусідньої держави на Схід України, то їх лише дві – це  відсутність політики держави у сфері культури та відсутність власного інформаційного простору”, – розповів Андрій Курков.

Французьке і німецьке видання книжки “Дневник Майдана” вийшло ще весною і влітку 2014 року. Зараз виходить шосте видання англійською мовою, скоро буде японською. Україномовний варіант книги вийде у червні або липні 2015 року.

Андрій Курков із задоволенням відповів на усі питання присутніх на презентації, та на прохання журналістів “БУГу” порекомендував до прочитання сучасні взірцеві книги українських письменників, серед них: Марія Матіос “Солодка Даруся” та “Черевички Божої Матері”, Юрій Винничук “Танго смерті”, Тарас Прохасько “Непрості”, Юрій Андрухович “Дванадцять обручів”, Євгенія Кононенко “Імітація”, Олег Шинкаренко “Кагарлик”.

IMG_2002_tn
IMG_2007_tn
IMG_2010_tn
IMG_2018_tn
IMG_2027_tn
IMG_2028_tn
IMG_2029_tn
IMG_2030_tn
IMG_2032_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер