<

Будинок завалиться скоріше, ніж там облаштують магазин. Новий конфлікт нововолинців з підприємцем Приступчуком.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 25.05.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарі 4

На бульварі Шевченка, 9 у Нововолинську місцевий підприємець розпочав роботи з облаштування підвального приміщення, тепер там на 3 метри підкопали фундамент будинку. Жителі триповерхівки бояться спати в своїх квартирах, бо вважають, що вона може завалитися.

Нагадаємо, що між жителями триповерхівки, що знаходиться на бульварі Шевченка, та підприємцем Олегом Приступчуком виник конфлікт через реконструкцію підвалу. Мешканці переконані – тут буде бар, а не проммагазин, як їх запевняють. Тепер поза вивозом землі з підвалу появилася ще одна проблема – величезна яма ззовні будинку, якому біля 50 років, прямо під фундаментом. Роботи почалися 25-го травня, люди знову оббивають пороги інстанцій.

IMG_0966

Підприємець не показує документацію жителям будинку і направляє писати офіційний запит. Та громада вимагає припинити всі ремонтні роботи, доки люди не побачать дозволів. Копію погодженого проекту реконструкції просить у виконкому і адвокат Солдатенко, який займається цією справою.

IMG_0985

Жителі будинку  Людмила Кравчук та Ольга Роскошнова побували на прийомі у заступника міського голови Володимира Рожелюка, який повідомив, що до 25-го травня Приступчук повинен був надати всі дозвільні документи, попередньо зауваживши, що необхідна документація має бути у Державній архітектурно-будівельній інспекції.

Цікавило й жінок, чому добу не було світла в одному з під’їздів будинку. За останньою інформацією, при виконанні робіт люди Приступчука обрізали півтора метри кабелю.

IMG_0970

При журналістові “БУГу” відбулося наступне: Рожелюк зробив телефонний дзвінок і поцікавився, чому в будинку не було світла.

“То що там було? Зрозумів, я з ним тільки що говорив. Він каже, що не чіпав, значить він мені збрехав”, – сказав у телефонну слухавку заступник мера. Натомість на наше запитання, чи надали йому інформацію, що ж все-таки сталося насправді та хто пошкодив кабель, відповів: “Мені сказали, що вже відремонтували…”.

IMG_1012

З Володимиром Рожелюком відбулася така розмова:

Жителі: Ми б хотіли побачити копії дозвільних документів.

Рожелюк: З неділі документи  мають бути.

Жителі: З неділі – це добре, але вони риють вже сьогодні. Чому Приступчук їх не надає? Він сказав на зборах, що через те, що у нас нема вищої освіти. Ви можете з ним зараз зв’язатися та вияснити, що це за роботи виконуються, бо люди переживають. Це житловий будинок і ми маємо право знати, що відбувається.

Рожелюк: Якщо він не подасть нам документів, тоді ми звертатимемося у Державний архітектурно-будівельний контроль.

Жителі: Не можна чекати доти, поки не провалимося, вони риють під нашими вікнами. Там фундамент знизу з каміння.

IMG_0990

Жителі: Ми не відступимо, бо це вже далеко зайшло. Не запитавши в нас, вони проводять роботи. Я, наприклад, не знаю, що буде в тому підвалі.

Рожелюк: Там має бути проммагазин.

Жителі: Там може бути хоч танковий завод. Нам треба копії дозвільних документів, щоб цією справою зайнялися адвокати. А що там буде – вияснятиме суд, не ми.

Рожелюк: Він має документи.

Жителі: Я теж маю документи, це моя приватизована квартира, я маю право знати.

Рожелюк: Якщо там проектом передбачено і є дозвіл, нічого ми йому не зробимо.

Жителі: Якби у вашому будинку або в будинку мера таке робили, ви б знайшли вихід з ситуації.

Інтернет-видання “БУГ” слідкуватиме за скандальною реконструкцією підвального приміщення підприємцем Приступчуком та повідомлятиме про вирішення конфлікту з жителями будинку у новинах.

IMG_0973
IMG_0976
IMG_0982
IMG_1019
IMG_1024
IMG_1025
IMG_1029




коментарів: 4
  1. В. Рожелюк прикриває Олега Карловича, інакше й бути не може. Це одна і та сама камариль’я. Люди! Ну, невже Ви не можете викликати поліцію і припинити роботи? Складуть протокол. Заборонять будівництво до надання документації. Скільки буду вчити? А потім у суд.

  2. Нічого страшного не станеться. Буде затишне та гарне кафе для відпочинку містян та гостей Нововолинська. Усе буде добре.

  3. Піде дощ і стіни можуть потріскати бо підкопав фундамент. Він не те, що повинен показати cвої документи, а ще Й підприємець чи фірма яка виконує цю роботу повинні мати дозвельні документи на проведення таких робіт. Те кубло павуків заворушиться тільки тоді коли не дай бог трапиться біда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця