<

Бракує коштів на термомодернізацію школи №7 Нововолинська: роботи були на межі зриву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 19.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ коментарі 2

Роботи з термомодернізації ЗОШ №7 у Нововолинську були за крок від зриву, бо фірма-підрядник ТзОВ «Престиж-Захід», яка виграла тендер і зараз виконує роботи з утеплення навчального закладу, відмовилася їх продовжувати, зіславшись на недостачу обігових коштів. За словами представників не вистачає понад 3 мільйони гривень, яких не передбачили в кошторисі.

Це питання представники команди проекту, фірми-підрядника, Спілки архітекторів України разом із керівниками міської ради вирішували 19-го липня під час робочої наради, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

Міський голова Віктор Сапожніков наголосив, що до початку навчального року лишилося лише 1,5 місяці, а будівельним роботам у школі ще не видно ні кінця, ні краю. А, якщо ще й підрядник відмовиться продовжувати і закінчувати свої роботи, дітей доведеться переселяти, але невідомо куди, бо ж у розваленій будівлі навчатись не можливо.

«Днями ми отримали лист від виконавця робіт разом із кошторисом на підсилення стін і облаштування входу із пандусом. У листі наголошено, що ці роботи повністю відсутні в технічних завданнях і в договірній ціні. Також там йдеться про те, що фірма-підрядник уже виконала низку додаткових будівельних робіт на 3 мільйони гривень, яких раніше не було передбачено. Тому змушена припинити роботи. То давайте з’ясуємо, що ж сталося і як вирішити цю проблему», – зазначив мер.

Директор ТзОВ «Престиж-Захід» Юрій Гавілей пояснив: є певні неточності у проектно-кошторисній документації та технічні проблеми, через це, мовляв, і виникла ця ситуація.

За його словами, чимало будівельних робіт не передбачено в переліку технічних завдань і, відповідно, не внесені в кошторис, а обійтися без їх виконання під час термомодернізації школи не можливо.

«Багато робіт не враховані в кошторисі. Але їх робити треба. Наприклад, вентиляційні роботи, утеплення зі сторони даху, деякі види робіт щодо стяжок і відмосток будівлі. А це додаткові кошти, яких не вистачає», – запевнив Юрій Гавілей.

Опісля почалось «гаряче» обговорення цього питання. Присутні намагалися вияснити першочергову причину виникнення цієї ситуації, обговорювали етапи реалізації проекту, технічні та будівельні нюанси, з якими зіткнулась підрядна організація і відшукати шляхи вирішення цієї проблеми.

Pавершуючи нараду, очільник міста звелів директору ТзОВ «Престиж-Захід» детально окреслити нові об’єми робіт, без яких обійтися не можливо, і вказати їх розцінки. А членам Спілки архітекторів України переробити кошторис, у новій версії якого вказати усі зміни, доповнення й вартість усіх додаткових робіт з термомодернізації навчального закладу.

«Часу лишилося обмаль. 1 вересня в школу прийдуть діти, тому там мають бути придатні умови для навчального процесу. А це означає, що усі роботи мають бути максимально завершені до кінця серпня. Ви повинні вкластися в цей термін», – наголосив Сапожніков.

Додамо, що 15-го липня представники ЄС проінспектували реалізацію проекту термомодернізації нововолинської ЗОШ №7, де стало відомо, що роботи виконані на 40%.




коментарів: 2
  1. Цього і слідувало чекати… Мабуть потрібно запрошувати в гості Зеленського, бо в Нововолинську так ніхто і не “сяде” за таке “керування”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер