<

Жителі села Морозовичі Іваничівського району вже 5 місяців не можуть дістатись автобусом до Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:28 | 24.07.2015 / Іваничі, Нововолинськ /
Перегляди
110
/ коментарі 4

Народний депутат Ігор Гузь 24-го липня прибув у село Морозовичі Іваничівського району на прийом громадян. Селяни мали змогу розповісти про проблеми, які їх турбують найбільше. Головною темою дня стало питання про відсутність рейсового автобуса “Нововолинськ-Морозовичі”. 

Мешканці села розповіли, що автобус не їздить у місто вже більше 5-ти місяців. Кожен добирається власними силами: пішки, велосипедом, або автостопом. Жителі зазначили: якщо протягом 2-х тижнів автобус не буде їздити у Нововолинськ, вони обіцяють перекрити трасу “Нововолинськ-Львів”.

Журналісти “БУГу” зустріли перехожих, які через відсутність рейсового автобуса не змогли дістатись у лікарню, а також тих, хто рано-вранці виходив із дому, щоб дійти до Нововолинська на роботу. Відстань від села Морозовичі до міста шахтарів – близько 3-х кілометрів.

Нещодавно селяни їздили на візит до директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Івана Мирки. Прохання було лише одне – навести лад з рейсовим автобусом. Однак поки що ситуація із перевезенням пасажирів із Морозовичів до Нововолинська не змінюється.

Голова сільської ради Людмила Федорук пояснила, що “перевізник перестав надавати транспортні послуги через поганий стан доріг та невелику кількість пасажирів”.

Image00062
Голова сільської ради Морозович Людимла Федорук

Селяни заперечують слова голови сільради, про те, що автопослугами користується невелика кількість людей. “Водій міг перевозити вдвічі, а то й втричі більше людей, аніж їх може бути. Одного разу навіть жінка випала в районі шахти №2”, – розповіли мешканці Морозовичів.

Image00073
Громада села Морозовичі Іваничівського району на прийомі громадян у Ігоря Гузя

Ігор Гузь запропонував жителям села одне вирішення проблеми – якщо їх не почує перевізник та директор департаменту інфраструктури і туризму, то вони повинні діяти радикально. Перш за все, варто згуртувати народ і поїхати до Івана Мирки особисто. Народний депутат запевнив, що жителі селища Жовтневе, що у Володимир-Волинському районі, завдяки таким діям змогли повпливати на систему перевезення.

Image00084
Народний депутат Ігор Гузь на прийомі громадян у селі Морозовичі Іваничівського району

Нагадаємо, що 16-го липня жителі Жовтневого вийшли на пікет  проти перевізниці Проскури. Однак, ситуація селян із Володимир-Волинського району дещо відрізняється від проблеми жителів Іваничівського району. У селі Жовтневе мешканці 10-ти сіл перекрили дорогу, бо їх не задовільняли послуги перевізниці Марії Проскури. У Морозовичах ситуація зовсім протилежна – перевізник відмовляється надавати послуги і зовсім не виходить на рейс.

Ігор Гузь запевнив, що найкращим виходом із цієї ситуації є спільне бажання вирішити дану проблему. Якщо селяни та голова сільради згуртуються, то досягти мети буде значно легше. “Варто зібратися усією громадою разом із сільською головою та поїхати в Луцьк у облдержадміністрацію. Зв’яжіться перед цим із Андрієм Бокочем, і він зможе піти із Вами до Івана Мирки,” – говорив представникам громади села народний депутат Ігор Гузь.

Image00081

Помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч підтримував і жителів Володимир-Волинського району під час їхніх протестів проти перевізника Марії Проскури.

Народний депутат на завершення сказав, що спробує посприяти вирішенню проблеми із автобусом “Нововолинськ-Морозовичі”, щоб селяни мали змогу доїхати до міста.

Інтернет-видання “БУГ” і надалі слідкуватиме за ситуацією із перевезенням пасажирів села Морозовичі.




коментарів: 4
  1. Ці питання не повинні вирішувати люди чи Гузь. Тим більше виноситись на такий рівень. Для чого сільський голова? За 5 років нічого для села не зробила. Купила посаду для використання тільки службового становиша та влаштування родичів на роботу. Попередній голова б такого не допустив. Він і дорогу постійно латав і проблеми з транспортним сполученням вирішував. Люди самі винні. А пасажирів дійсно вистачає. За зарплату голови за скликання можна було асвальт б полатати. Вона все рівно на роботу не ходить і проблемами селян не переймається, бо ж на тій маршрутці не їздила.

  2. Для чого ми обираем нашу владу- депутатів сільського голову і остальних, якщо маємо всі проблеми вирішувати ми самі?????????

  3. Та Коли вже нарешті у наше село буде їздити Маршутка!!!Наші Діти кожними днями ногами добираються до Училищ,коли наша влада нарешті Подумає про НАС!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер