<

Нововолинськ вшанував 1000-ліття упокоєння князя Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:46 | 23.08.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську вшанували 1000-ліття упокоєння хрестителя Руси-України святого рівноапостольного Великого князя Володимира.

Заходи розпочалися з екскурсії у міському історичному музеї “Князь Володимир Святославович: образ мовою документів», – повідомляє сайт-міської ради.

Опісля на території Нововолинського вищого професійного училища у с. Будятичі відбулося освячення пам’ятного знака Великому князю Володимиру, яке здійснив Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл за участю духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату сусідніх районів та міста Нововолинська.

За твердженнями науковців  саме на цій землі народився  хреститель Київської Русі.

«Через багато років історія розставляє все на свої місця. Згадуємо князя через добрі справи, які він зробив. Нам доручено берегти цю землю. Ми гордимося тим, що є земляками, родичами, княжичами славного роду. Усвідомлюємо, що ми – великий український нарід», – наголосив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

В актовій залі училища відбулася урочиста академія «Великий князь Володимир Святий: велич,  непідвладна часові». Її ведучою була  директор центральної бібліотеки Світлана Кухарук.

«Непересічна подія, яка зібрала нас, додає гордості за рідний край.  А 1000 – літній ювілей із дня упокоєння рівноапостольного Великого князя Володимира дає підстави повернутися подумки у минуле, аби осягнути велич  цього часу», – наголосив міський голова Віктор Сапожніков.

Учасники урочистої академії переглянули фільм про князя Володимира Великого, створеного телеканалом СТН у співпраці з міською владою. Відбулася презентація книги Юрія Диби «Батьківщина Святого Володимира. Волинська земля у подіях Х століття». Історики, краєзнавці  та науковці  розповіли про життя та діяльність відомої історичної постаті.

«Історичний фундамент, закладений ще з часів Київської Русі та Великого князівства, має надзвичайно важливе значення для розбудови спільного європейського дому. А припущення, що корені Великого князя походять з нашої землі, дає підстави почуватися його спадкоємцями у державотворенні та зобов’язує бути гідними його діянь», – зазначив Віктор Сапожніков.

Изображение_012
Изображение_001_copy




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця