<

Новообраним лідерам місцевих громад Волині фахівці ДФС розповіли про джерела наповнення бюджетів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 4.12.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В наповненні місцевих бюджетів Волині закріпилася стійка тенденція до зростання податкових надходжень.

Позитивна динаміка у сплаті податків до місцевих бюджетів – це більше 300 мільйонів гривень додаткових надходжень до місцевих скарбниць до факту минулого року за підсумками 11 місяців 2015 року. Загалом до місцевих бюджетів цього року сплачено майже півтора мільярда гривень податків», – звернула увагу новообраних голів сільських, селищних та міських рад Волині під час тематичної зустрічі начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Як наголосила посадовець, стан фінансового забезпечення кожної громади залежить не лише від того, наскільки якісно забезпечать процес адміністрування податкових платежів фіскальні органи.

«Сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє фахівцям ДФС забезпечити максимально ефективний контроль за сплатою податків. Однак, без зацікавлення лідерів громад та активної позиції керівників органів місцевого самоврядування  громади можуть втрачати кошти. Зокрема, кожен  мешканець територіальної громади знає, де на території села чи міста можуть реалізовувати горілчані чи тютюнові вироби без ліцензії, або котрий з підприємців працює без держреєстрації. Податки, сплачені від цієї діяльності, це надходження Ваших місцевих бюджетів», – акцентувала увагу голів місцевих рад Олена Нікотіна.

Щоб мати під рукою інформацію про потенціал у сплаті податків, фахівці ДФС рекомендували керівникам територіальних громад використання  Паспорту сільської, селищної чи міської ради, до якого потрібно  вносити оновлену інформацію про наявні земельні, бюджетні чи інші ресурси. Ведення такого документа – найкраща допомога у плануванні бюджетних надходжень та можливість мати достовірну інформацію про потенціал розвитку території, – запевняють в ГУ ДФС Волині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер