<

Незаконна вирубка лісів на Ківерцівщині завдала збитків на 150 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:25 | 22.04.2019 / Новини / /
Перегляди
69
/ Коментарі відсутні

Майже на 150 тисяч гривень завдали збитків волинським лісам, що належать Ківерцівському лісовому господарству. Це сталось через незаконну вирубку дерев у лісі.

Про це, а також про стан діяльності ДП «Ківерцівське лісове господарство» у 2018 році розмовляли під час пленарного засідання позачергової 35-ї сесії Ківерцівської районної ради 22-го квітня, – інформують Волинські новини.

Зі слів директора ДП «Ківерцівське лісове господарство» Віталія Каращука, лише за минулий рік лісова охорона лісгоспу склала 76 протоколів про порушення лісового законодавства на суму штрафів в розмірі 8 тисяч 806 гривень. Загальна сума збитків, завданих лісам, що належать Ківерцівському лісництву, становить 146 тисяч 480 гривень.

Разом із тим у 2018 році лісівники спільно з поліцією склали 44 протоколи щодо незаконної порубки лісу на суму штрафів в розмірі 3 тисячі 740 гривень та збитків 146 тисяч 480 гривень.

Окрім цього, склали 6 протоколів щодо засмічення лісу на суму штрафів в розмірі 2 тисячі 550 гривень; 8 протоколів щодо порушення ППБ в лісах на суму штрафів 680 гривень; 18 протоколів щодо порушення правил полювання на суму штрафів 1 тисяча 836 гривень.

Варто зазначити, що суми штрафів та збитків особи, які притягалися до адміністративної відповідальності, сплатили у повному обсязі до місцевих та районних бюджетів. До кримінальної відповідальності за рішенням суду притягнули чотири особи.

Нагадаємо, державне підприємство «Ківерцівське лісове господарство» створили у 1939 році.

До структури підприємства входять вісім лісництв: Воротнівське, Ківерцівське, Копачівське, Муравищенське, Рожищенське, Сокиричівське, Торчинське, Тростянецьке, а також цех переробки деревини та консервний цех, і нижній склад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер