<

НБУ випустив пам’ятні медалі «Охтирка» та «Волноваха»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:39 | 3.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
79
/ Коментарі відсутні

Національний банк України випустив дві нові пам’ятні медалі: Місто героїв – Охтирка та Місто героїв – Волноваха. Тираж кожної медалі – до 100 000 штук, у тому числі до 50 000 штук у 2023 році.

Про це 1-го березня повідомила пресслужба НБУ, пише Кореспондент.

Зазначається, що у лютому 2022 року Охтирка однією з перших прийняла на себе ворожі удари.

На аверсі медалі, присвяченій місту, на тлі стилізованого сяючого сонця з блискавками розміщено малий герб України, під яким птах – символ визволення. Внизу – місто під ворожими бомбардуваннями, слід від ракети, що влучає по будівлі міськради та житловому будинку, за яким бавиться дитина.

На реверсі – стилізована композиція, що представляє сьогодення крізь призму твору уродженця Охтирки Івана Багряного Тигролови: український захисник, над яким сяє сонце, і напис: сміливі завжди мають щастя.

У Волноваху війна “прийшла” у травні 2014 року, а у 2022 році там точилися запеклі бої. У результаті місто практично знищене і тимчасово окуповане.

На аверсі медалі Волноваха літеру «н» замінює фрагмент залізничної колії, що сягає малого герба України та символізує прагнення до деокупації. Також на цій стороні зображено стилізовані фрагменти карт Донецька та Маріуполя.

На реверсі – образ українського воїна та елементи герба міста.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця