<

Введення воєнного стану в Україні: Верховна Рада провела екстрене засідання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:39 | 26.11.2018 / Новини / /
Перегляди
4
/ коментарі 3

Президент Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року “Про надзвичайні заходи щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України та запровадження воєнного стану в Україні”. 26-го листопада о 16:00 розпочалося засідання Верховної Ради, на якому депутати повинні затвердити рішення про оголошення в Україні воєнного стану.

Офіційний сайт глави держави інформує про прийняття указу. На сайті парламенту зареєстровано внесений главою держави проект закону про затвердження указу президента України “Про введення воєнного стану в Україні”.

Згідно тексту пояснювальної записки, законопроектом передбачається затвердити указ президента України від 26 листопада 2018 року “Про введення воєнного стану в Україні“, яким в Україні із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року строком на 60 діб до 14 години 00 хвилин 25 січня 2019 року вводиться воєнний стан, вирішуються питання, пов’язані із введенням названого особливого правового режиму.

У відео зверненні Порошенко змінив свій указ. Він скоротив термін воєнного стану з 60 до 30 днів. Своє рішення він пояснив тим, що хоче, щоб “воєнний стан жодним днем не накладався на початок передвиборчої кампанії”.

Він підкреслив, що “воєнний стан триватиме 30 днів і завершиться в середині грудня”. Запровадити його планують з 28 листопада.

У Верховній Раді зареєструвалися 338 народних депутатів.

Під час виступу в Раді президент повідомив, що частково змінив свій указ. Він запропонував запровадити воєнний час не по всій території України, а лише в окремих областях.

Законопроект про введення воєнного стану підтримали 276 народних депутатів. Запровадили в 10 областях та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.




коментарів: 3
  1. ті пики жидівські ше не нажерлися і за місяць мріють укріпити та підвищити рейтинги перед виборами? пецю схоже будуть клясти більше яника за ті войни , за ті смерті та за зубожіння..
    Не можеш перемогти ворога – зроби його своїм другом, але ту древню мудрість явно не жиди придумали

  2. А чому саме зараз вели воєнний стан?
    Правильно тому що, незабаром вибори президента.
    І Порошенко не хоче щоб вони були.
    Бо добре йому там сидиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця