<

Нардеп Ігор Гузь ініціює відставку губернатора Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:24 | 30.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Від Президента Петра Порошенка вимагають звільнити із займаної посади голову Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Про це під час прес-конференції 30 листопада заявив нардеп від Волині Ігор Гузь, – повідомив власкор IA ZIK.

Нардеп нагадав, що Гунчика на посаду глави ОДА призначили в липні минулого року. Мовляв, він намагався співпрацювати з губернатором, дискутувати. «Але межа мого терпіння у цьому діалозі була перейдена. Я глибоко переконаний, що Володимир Петрович (Гунчик, – IA ZIK) не повинен обіймати цю посаду. Це – виключне право Президента призначати людей на цю посаду. І я сподіваюся, що Президент ним скористається», – заявив Гузь.

Він нагадав чимало недоліків у роботі губернатора. Серед них і закритість ОДА, постійні скандали із волонтерами та журналістами, небажання йти на співпрацю із представниками громадянського суспільства.

«Вже рік після парламентських виборів, але голова ОДА жодного разу не запропонував волинським народним депутатам зібратися і домовитися про співпрацю на користь області», – заявив Гузь.

За словами нардепа, Порошенко уже майже прийняв рішення про звільнення Гунчика. Наразі стоїть питання кандидатури на його місце, оскільки декілька людей відмовилися.

За повідомленням відділу інформаційної політики ОДА, губернатор натомість заявляє, що нардеп «оголосив йому війну» через кадрові питання.

«Останньою краплею стала ситуація у Любомльському районі, де, зважаючи на особисте прохання Ігоря Гузя, першим у списку БПП поставили Ігоря Торбу. Хоча ми одразу чітко розуміли, що ця кандидатура навряд чи була прохідною, коли би мова йшла про округ. Після виборів Ігор Гузь узявся вимагати, саме вимагати від мене, щоби Торба був головою районної ради. Ми вели довготривалі переговори, аналізували ситуацію. Аж ніяк обставини не складалися так, аби Торбу обрали головою. Але скажу чесно, що голова облдержадміністрації прохав усіх, кого міг, аби таки підтримали кандидатуру Ігоря Торби», – заявив глава ОДА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер