<

Напередодні виборів в Україні – “день тиші”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:14 | 25.10.2014 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
4160

У неділю, 26 жовтня, в Україні відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України. Передвиборна агітація завершилася 24 жовтня о 24:00.

25 жовтня в Україні, за день до виборів, настав так званий “день тиші”, коли згідно закону будь-яка агітація заборонена і тягне за собою наслідки для кандидатів, в чиїх інтересах вона здійснюється, – повідомляє Дзеркало тижня.

Так, в ніч на суботу агітаційні матеріали повинні бути прибрані у всіх населених пунктах країни.

Заборона стосується всіх видів агітації: в день тиші не показуються передвиборчі ролики по телебаченню, не поширюються газети і листівки, не проводяться дебати і зустрічі з виборцями.

Як повідомлялося раніше, на дострокові вибори у Верховну Раду зареєстровано 6 тисяч 627 кандидатів.

У нинішніх виборах бере участь 302 з 450 парламентаріїв Верховної Ради сьомого скликання. Третина діючих народних депутатів (153 людини, 4,89 % від загальної кількості кандидатів зі списків будуть намагатися в черговий раз пройти до парламенту в списках партій.

Для проведення виборів Центральна виборча комісія створила 113 дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу. До цього ЦВК сформувала 213 окружних виборчих комісій в Україні. Окружні виборчкоми створені на всій території материкової частини країни, в тому числі, в Луганській і Донецькій областях.

На виборах працюватимуть 2 тисячі 321 офіційний спостерігач від іноземних держав та міжнародних організацій: 304 – від 21 іноземної держави і 2017 – від 20 міжнародних організацій.

Крім того, статус спостерігачів отримали 37 українських громадських організацій, які спрямують на виборчі дільниці 721 представника. Висвітлювати вибори будуть 979 журналістів, що представляють 110 ЗМІ різних країн.

Нагадаємо, журналісти інтернет-видання “БУГ” слідкують за тим, як кандидати дотримуються цього закону. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер