<

Напали на активістку-дружину очільника Запорізького антикорупційного центру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:01 | 26.10.2019 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Запоріжжі прооперували активістку, на яку було здійснено напад 24-го жовтня з ножем. Нині з реанімації її перевели до загального відділення.

Вона досі у тяжкому стані, але загрози життю вже нема, кажуть лікарі, йдеться у сюжеті ТСН о 16:45.

 Анжеліка Бєлова – член правління Ромського центру “Лачо Дром”. Проблемами національних меншин займається кілька років. Її колеги впевнені, що напад замовний.

“Нападник взагалі нічого не взяв – ні телефона, ні коштів, ні золотих прикрас, які були на Анжеліці. Ми розуміємо, що цей напад було замовлено”, – коментує голова правління Ромського Центру “Лачо Дром” Олексій Падченко.

Затримати підозрюваного вдалось за кілька годин, завдяки камерам спостереження. Постраждала вже опізнала нападника по фото.

Жінка звернула увагу на підозрюваного ще у магазині, коли той почав відверто за нею стежити. Згодом він переслідував її дворами: правоохоронцям вдалося майже повністю відтворити його шлях завдяки камерам відео спостереження.

Свою жертву нападник наздогнав вже у під’їзді, куди він прослизнув за нею.

Коли поліція розповсюдила стоп-кадри з відео й попросила містян по допомогу, до райвідділу зателефонував анонім. Він впізнав ймовірного нападника і повідомив про його місцезнаходження. Його затримали у власному помешканні.

“На місці, в квартирі, знаходився даний громадянин. На місці були проведені в квартирі відповідно до закону огляд. Були вилучені об’єкти які мають відношення до цього скоєного правопорушення”, – повідомили у поліції.

Правоохоронці розслідують одразу кілька версій нападу. Зокрема, пов’язані з професійною діяльністю потерпілої та її чоловіка. Він очолює Запорізький Антикорупційний центр.

Але головною поки залишається пограбування. Не виключають й напад на ґрунті ненависті до жінок.

Відомо, що підозрюваний  лише у вересні звільнився з в’язниці. Як стало відомо ТСН, він відсидів 15 років, на його рахунку сім розбійних епізодів. Востаннє він забив свою жертву на смерть.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця