<

Напад на журналістів в «Укрексімбанку»: директор фінансової установи звільнився, поліція відкрила кримінал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:19 | 6.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
301
/ коментарі 2

Голова Правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер пише заяву про складання своїх повноважень на період проведення слідства та внутрішньої перевірки в банку. Директора підозрюють у нападі на знімальну групу журналістів.

Мецгер пояснив, що вирішив написати заяву про складання повноважень на період слідства та внутрішньої перевірки, аби зняти хоча б частину шкоди репутації банку та «відвернути негатив відносно його чудового колективу», передає Громадське.

Заяву про це опублікували на сайті фінустанови.

«Ситуація, яка виникла навколо банку, є неприпустимою. Мої надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність», – заявив він.

Додає, що подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які зробить слідство та перевірка.

Перед цим в Офісі президента заявили, що треба відсторонити від посади голову правління «Укрексімбанку», щоб він не перешкоджав розслідуванню та перевірці.

А ще там вказали на потребу «більш жорстких кадрових рішень» у фінансовій установі, щоб нівелювати шкоду банку та державі. Мовляв, інституційні механізми для виходу з такої ситуації передбачені.

Про подію

4-го жовтня журналісти-розслідувачі програми «Схеми» заявили про напад на знімальну групу у кабінеті голови правління державного «Укрексімбанку» Євгена Мецгера під час запису інтерв’ю з ним. Інцидент записали на аудіо.

Наступного дня «Укрексімбанк» заявив, що журналістам ніхто не перешкоджав. Натомість знімальну групу «Схем» звинуватили в намаганні отримати банківську таємницю, що є порушенням закону, і порушенні журналістської етики: мовляв, журналіст записував розмову, яка була начебто «не під запис», і ставив неузгоджені питання.

Окремо в банку переконували, що після цього журналіст з оператором «без будь-якого перешкоджання залишили приміщення банку з усією записувальною та освітлювальною технікою». Опубліковане «Схемами» відео це спростовує.

Окремо керівниця проєкту Наталія Седлецька заявила, що журналіст не погоджувався на спілкування з Мецгером «не під запис». Вона наполягає, що знімальна група «спрацювала професійно, чітко виконуючи посадові інструкції».

За фактом перешкоджання журналістській діяльності поліція відкрила кримінальну справу. Порушникам загрожує максимальне покарання у вигляді штрафу до 850 гривень, арешту до шести місяців або обмеження волі до трьох років.




коментарів: 2
  1. Да, да, да….
    “Моя поведінка не має опpaвдання…”
    Пoбачив би я шо він співав і чи не відкpили б кpимiнал пpoти самих же жypналюг, якби вони не пpaцювали на замopське видання хазяїв самого ж його любимoго і всієї пpoдажної вepхyшки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер