<

«Нафтогаз» прокоментував «газові перемовини» Бойка та Медведчука у РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:43 | 25.03.2019 / Новини /
Перегляди
5
/ коментарів 5

«Нафтогаз України» прокоментував «результати» переговорів щодо транзиту газу кандидата в президенти України Юрія Бойка та Віктора Медведчука, кума президента Росії Володимира Путіна, з Прем’єром РФ Дмитром Медведєвим та главою правління «Газпрому» Олексієм Міллером.

Коментар НАК розміщено на сторінці компанії у Facebook пише портал Mind.

«Нагадаємо нашим російським колегам, що за чинним контрактом, зміненим в арбітражі, вони ВЖЕ мусять продавати нам газ за ціною на 48% дешевше, ніж та, яка вийшла б у березні за формулою у початковому контракті. Тому пропонувати знижку 25% це якось несерйозно», – наголосили у «Нафтогаз».

Крім того, у НАК назвали «цікавим», що пан Медведчук говорить про поставки газу за ціною $240-$260 за 1000 куб. м. «Ми купували на відкритих торгах в ЄС у березні за ціною в середньому $226/1000 куб. м. А на квітень ціна знизилася до рівня близько $217/1000 куб. м. У нас же тут вибори ось-ось, пане Путін! Ви б вже хоч демпінгували по-людськи. По $100, ммм?», – йдеться у повідомленні.

Також у НАК нагадали, що «Газпром» боргує «Нафтогазу» $2,8 млрд компенсації. «Ми заморозили активи Газпрому в Нідерландах та інших юрисдикціях на суму більше цієї. Отримання грошей за Нью-йоркською конвенцією – це питання часу», наголошують у НАК.

Як зазначають у «Нафтогазі» зазначена сума приблизно 80% бюджету на охорону здоров’я в Україні.

«А ще нам цікаво, чи не забув пан Бойко обговорити долю вишок свого імені, які Росія вкрала у нас у Чорному морі. Нагадаємо, суд у Гаазі визнав Росію винною у незаконному захопленні наших активів і приступив до визначення обсягу компенсації. За розрахунками наших експертів, він може скласти близько $5 млрд плюс накопичені відсотки. Це вже близько чотирьох бюджетів на ремонт доріг або два бюджети на освіту і зарплату вчителів. Саме таких переговорників і бракує «Газпрому» за столом. Ми їх чекали», – резюмували у НАК.

Нагадаємо: раніше в цей день кандидат в президенти України, один із засновників «Опозиційною платформи – За життя» Бойко та голова політради «Опозиційної платформи – За життя» Медведчук провели зустріч у Москві з прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою «Газпрому» Олексієм Міллером і обговорили питаня газу.

У ході переговорів Міллер підтримав пропозицію Медведчука повернутися до ідеї про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України.




коментарів: 5
  1. газпром треба судом змусити поставляти газпопісят на протязі 100 років, і всі проблеми будуть вирішини…мона навідь без конракту…по судовому рішенню…бо весь час якісь полумери..

    • Для чого нам їхній газ, в нас і свого вдосталь, от тільки злодюг прибрати від родовищ і тоді Україна ще й закордон мала б що продати.

      • згоден ! треба перестати покупати цей маскальско-реверсний газ, і народ не піздніше наступної зими прибере злодюг від родовищ ! геніально !

  2. чотири бюджета на ремонт доріг або два на освіту і зарплату вчителів…. це якась ахінея. нехай переводять в більш зрозуміле “порівняння”…наприклад,скільки премій получить коболєв і його оточення а то якісь дороги,вчителі)))))))))))))))))))
    на рахунок “А ще нам цікаво, чи не забув пан Бойко обговорити долю вишок свого імені…” а мені цікаво чому останнім часом, медведчук не вилазив з адміністрації президента(журн.розслідування”схеми” “радіо свободи”) і на петіних “прямий” і “5канал” з бойка робили щось “біле і пухнасте”(на тему:вишкибойка було табу)……а?????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер