<

На Волині розпочато відзначення Дня пам’яті та примирення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 8.05.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Третій рік поспіль Україна спільно із європейською спільнотою 8 травня відзначає День пам’яті та примирення. Цьогоріч, за традицією, заходи у місті Луцьку розпочалися на меморіальному комплексі «Вічної слави», біля пам’ятника «Невідомому солдату».

Серед присутніх голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, ветерани Другої світової війни та антитерористичної операції на Сході України, представники громадськості та багато небайдужих жителів міста, – про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Для початку представники духовенства відслужили панахиду за загиблими в роки Другої світової війни. За словами Митрополита Луцького і Волинського Михаїла, мир – це те найцінніше, що є в житті кожної людини. А сьогодні це особливо актуально, адже триває агресія проти України, що торкнулася кожного громадянина. Тому День пам’яті та примирення – це, в першу чергу, заклик не забувати та робити висновки, що ж краще: мир чи війна.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих під час Другої світової війни. Опісля усі небайдужі поклали квіти до пам’ятника «Невідомому солдату».

ВИНОС. Слід зазначити, що школярі міста презентували усім присутнім червоні маки, що є символом пам’яті майже про 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у роки Другої світової війні по всьому світу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер