<

На військовому полігоні стався збройний конфлікт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:31 | 19.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Група з кількох десятків озброєних невідомих людей загрожувала розправою працівникам прокуратури і військовослужбовцям під час документування протиправних дій щодо самовільного захоплення частини земель Тарутинського військового полігону в Одеській області.

Про це в понеділок, 18 червня, заявив начальник відділу юридичного департаменту Міноборони полковник юстиції Сергій Остапенко, передає прес-служба відомства.

“16 червня військовою прокуратурою Одеського гарнізону було зареєстровано три кримінальні провадження за ч.2 с.342, ч.1 ст.345 та ч.1 ст.350 (опір працівникові правоохоронного органу, погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу, погроза щодо посадової особи) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Остапенко розповів, що в цей день представникам прокуратури було доведено інформацію про продовження злочинних дій щодо самовільного захоплення і використання земель полігону власниками одного з агропідприємств. Працівники прокуратури, які прибули на місце події, виявили 4 комбайни, які збирали урожай. З метою встановлення слідчим шляхом осіб, які вчинили протиправні дії, були вжиті заходи до огляду місця події і техніки, а також допиту відповідних осіб.

“Однак до місця події прибули понад 40 озброєних вогнепальною і холодною зброєю осіб на 12 позашляховиках і легкових автомобілях, в т. ч. з іноземною реєстрацією. Зазначені особи, відмовляючись представитися, фізично перешкоджали працівникам правоохоронних органів у проведенні слідчих дій, а в подальшому погрожували фізичним насильством і вбивством як працівникам прокуратури, так і присутнім військовослужбовцям Збройних сил України”, – підкреслив Остапенко.
За його словами, Тарутинський полігон, який має площу понад 24 тис. га, був переданий у власність військових ще в середині 40-х років минулого століття. У роки незалежності України частина його земель була передана в оренду під здійснення сільськогосподарської діяльності. Однак згодом за рішенням судів різних інстанцій угоди були визнані недійсними, в результаті чого 23 523 га було вилучено на користь Міністерства оборони. Таким чином, на сьогодні в незаконній оренді перебуває 2,8 тис. га, договори з використання яких розглядаються в судових інстанціях.

Що стосується земельної ділянки, на якій стався інцидент 16 червня, то, як зазначив Остапенко, термін дії договору з її оренди закінчився ще у 2013 році, але сільгоспроботи на ній продовжують незаконно вестися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок