<

На Любешівщині біля школи собака покусав дитину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 23.10.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

22-го жовтня, під час перерви між уроками біля корпусу молодшої школи Любешівського ліцею пес покусав 10-річну дитину.

Про це – пише газета Нове життя.

Зазначається, що 10-річний хлопчик, житель селища, хотів погладити собачку, котра була з нашийником. От тільки чотирилапий накинувся на малого.

Постраждалого доставили до лікарні.

“Через те, що невідомо, чи пес не є скаженим, дитині показана екстрена антирабічна профілактика. Це значить, що впродовж 28 днів хлопчик прийме 5 уколів. Вакциною забезпечує даний заклад охорони здоров’я”, – повідомив лікар-травматолог Сергій Кулик.

Це не перший випадок, коли неподалік Любешівського ліцею собака покусав дитину, зазначив Сергій Леонідович. Фактично щороку трапляються такі випадки. Також лікар наголосив: проблема не лише в тому, що тварина може виявитися скаженою, і тому необхідно пройти людині курс лікування, але вже сам факт нападу пса є психологічною травмою.

Жителі райцентру стурбовані проблемою бродячих псів, котрі становлять небезпеку і дітям, і дорослим. Наприклад, Михайло Видерко з Любешова на своїй сторінці у фейсбук написав: «Щоранку можна спостерігати картину, як батьки ведуть (везуть, несуть) дітей до школи, а їх супроводжують домашні улюбленці – собаки. Причому без поводка, без будь яких інших засобів захисту. Дітей залишають, а разом з ними біля школи залишаються чатувати і “охоронці”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця