<

На Київщині під час наступу військ РФ згорів музей із картинами Марії Примаченко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 28.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
115
/ Коментарі відсутні

Під час наступу російських військ у селищі Іванків Київської області згорів історико-краєзнавчий музей, де зберігалося близько двох з половиною десятків робіт всесвітньо відомої художниці Марії Примаченко.

Про це повідомляє у фейсбуці директорка Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко.

«Збройний наступ Росії на Україну знищує численні об’єкти цивільного характеру та об’єкти культурної спадщини в Україні.

Ще однією з непоправних втрат історико-культурного надбання України є знищення агресором у ці пекельні для нашої країни дні Іванківського історико-краєзнавчого музею, де серед великої кількості цікавих експонатів та тематичних експозицій гордістю і прикрасою були роботи видатної української художниці Марії Примаченко», – написала Литовченко.

Марія Примаченко – українська народна художниця в жанрі «наївного мистецтва»; лауреатка Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Народилася і похована у селі Болотня Вишгородського району Київської області.

Як відомо, міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав позбавити РФ статусу члена ЮНЕСКО через порушення міжнародного права й конвенцій.

Він наголосив, що внаслідок збройного наступу Росії на Україну знищуються численні об’єкти цивільного характеру та об’єкти культурної спадщини, безліч історичних і архітектурних пам’яток і об’єктів перебувають під загрозою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер