<

На Ківерцівщині поліцейські стріляли у порушників: двоє патрульних і двоє жителів району – у лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:46 | 12.09.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

12 вересня біля села Карпилівка Ківерцівського району патрульні зупинили автомобіль «Fiat Scudo» за порушення ПДР. Водій, ймовірно був п’яним, відмовився показувати документи, в результаті чого між ним, патрульними та іншими громадянами, які прибули на підмогу кермувальнику, зав’язалася бійка. Як наслідок патрульні застосували вогнепальну зброю.

Прокуратура Волинської області розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях про умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції та можливе перевищення влади або службових повноважень працівниками Ківерцівського відділу поліції під час конфлікту, – інформує пресслужба прокуратури Волині.

У ніч на 12-те вересня патрульні поліцейські з Ківерців під час патрулювання неподалік села Карпилівка Ківерцівського району зупинили автомобіль «Fiat Scudo» за порушення вимог Правил дорожнього руху. Водій,  щодо якого в правоохоронців були підозри про його перебування в стані алкогольного сп’яніння, відмовився надати документи на автомобіль.

Між правоохоронцями, водієм та п’ятьма громадянами, які нагодилися йому на підмогу, розпочався конфлікт, у ході якого  працівник поліції застосував табельну вогнепальну зброю, здійснивши попереджувальні постріли вгору та потім вистріливши у нападників.

Внаслідок інциденту двоє поліцейських із тілесними ушкодженнями та двоє громадян водій автомобіля «Fiat Scudo» та 24-річний мешканець села Карпилівка, госпіталізовані до лікарні із вогнепальними пораненнями. Їх життю та здоров’ю загрози не має. 

Поранені поліцейські

На місце події виїжджало керівництво прокуратури Волинської області, Головного управління Національної поліції в області, начальники галузевих відділів прокуратури області та керівник Маневицької місцевої прокуратури.

Триває досудове розслідування, в ході якого буде надано правову оцінку діям усіх учасників конфлікту.

Дії громадян розслідують слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, дії поліцейських – слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого у місті Львові, що поширює свою діяльність на Волинську область.

Хід розслідування перебуває на особливому контролі в керівництва прокуратури області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця