<

Через недбалість медика на Івано-Франківщині під час пожежі у медзакладі загинули три людини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 29.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
353
/ 1 коментар

28-го грудня у реанімації Косівської центральної районної лікарні стався вибух. У результаті пожежі троє людей загинули.

Загоряння сталося на першому поверсі чотирьохповерхової будівлі, повідомляє поліція Івано-Франківщини.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук каже про чотирьох загиблих.

“Четверо людей загинули. Одна людина за попередньою інформацією померла від COVID-19, ще троє – під час пожежі”, – розповіла Онищук на своїй сторінці у фейсбуці.

Як зазначають, усі загиблі були пацієнтами лікарні. Ще троє людей мають травми. Їх відправили до Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

У МВС заявили, що трагедія сталася через те, що один із співробітників лікарні поставив заупокійну свічку після загибелі пацієнта, хворого на коронавірус.

Відомо, що вогнеборці отримали повідомлення про вогонь о 21:22, та до 22 години пожежу було повністю ліквідовано. На місці разом із рятувальниками працювало 8 бригад меддопомоги.

Так, за даними поліції, в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем.

Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від covid-19, один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку.

Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети. У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути.

“За таку страшну помилку і людям, і державі довелося заплатити дуже високу ціну – загинуло троє людей. Наразі лікарі борються за життя тих, хто отримав травми, а ДСНС проведе невідкладні перевірки лікарень на стан пожежної безпеки”, – інформують у МВС.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця