<

Місто закривають: у Маріуполі почалась епідемія холери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:36 | 7.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
566
/ Коментарі відсутні

Окупований росією Маріуполь починають закривати на карантин через спалах холери.

Про це під час телемарафону повідомив радник мера Маріуполя  Петро Андрющенко.

За його словами, почала надходити інформація, що у місті холера.

«Спостерігаємо, як місто зачиняється. Почала надходити інформація, що російська сторона у Ростові-на-Дону підготувала окремі інфекційні відділення, де вони готуються приймати власних військових, які можуть потрапляти внаслідок епідемії, і слово “холера” звучить всередині міста, всередині окупаційної влади і їх кураторів. Тому місто зачиняється. З усіх сценаріїв росія вибрала найцинічніший сценарій», – розповів радник мера Маріуполя.

Андрющенко додав, що питну воду жителі Маріуполя отримують раз на два дні, є проблема з їжею. Він додав, що з 1-го липня безкоштовну їжу отримуватимуть лише пенсіонери та люди з інвалідністю.

«Російські окупанти вивозять з будівельним сміттям, яке збирають після зносу будівель у Маріуполі, трупи містян. Це унеможливить встановлення загиблих. Не знаємо, як будемо встановлювати та скільки на це піде ресурсу та часу. Руйнування шалені. Встановити кількість загиблих саме тих загиблих, яких залишками будівельного сміття, звозять на сміттєзвалища», – розповів Андрющенко.

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко під час телемарафону повідомив, що інформації стосовно карантину в окупованому Маріуполі він немає.

«Екологічна катастрофа в окупованому росією Маріуполі це питання часу. Те що, зруйновано на поверхні та внутрішньої мережі, можуть бути відновлені тільки Україною. Те, що відбувається місті, це результат руйнувань російських окупантів. Людям там, наразі проживати неможливо», – додав Павло Кириленко.

У відео, яке опублікував радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, місцевий житель, який виїхав на околицю міста, розповідає, про те, що під час спеки у Маріуполі стоїть сморід та багато сміття.

«Згадую сморід зі сміттєзвалищ, а з кожним днем у спекотніше, більше починає смердіти, більше мух. Ви не уявляєте мені навіть не хочеться їхати. Є в нас і сміттєзвалище у межах міста. Багато сміття у місті, бо люди стараються зі своїх потрощених квартир виносити все», – розповідає чоловік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер