<

Мільярди гривень від схеми «Ротердам+» Ахметов ділив разом із Порошенком – Семенченко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:37 | 21.08.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Маржу, яка утворювалася через купівлю вугілля нібито по формулі «Роттердам+», Ахметов ділив із Порошенком. За 2016 рік ця сума склала 16 мільярдів гривень.

На цьому наголосив народний депутат України Семен Семенченков ефірі проекту «Гра Z вогнем» на телеканалі ZIK.

«Порошенко, Гройсман та Аваком через свої «засоби масової дезінформації» розповідали, що блокада Донбасу відбулася по замовленню Курченка. Але, що відбувалося насправді – вугілля постачалося із окупованих територій, на чому і збагачувалися ватажки терористів. Натомість людям, які працювали на шахтах із окупованих територій, платили мізерні кошти і фактично заганяли в рабство» – констатував Семенченко.

Своєю чергою, додає депутат, на підконтрольній Україні території на цьому наживалися працівники СБУ, прокурори та наближені до влади особи.

«Це вугілля Ахметов використовував для своїх ТЕЦ через схему «Роттердам+», тобто по такій ціні, ніби це вугілля йшло з Роттердаму по значно завищеній вартості через доставку. У результаті чого утворювалася дуже велика маржа, зокрема, за 2016 рік вона склала близько 16 мільярдів гривень.Ці гроші Ахметов ділив разом із Порошенком, який є бенефіціаром однієї із фірм олігарха.

Натомість після блокади більша частина вугілля, яке надходило з окупованих територій, тепер не завозиться, оскільки більшість ТЕЦ переобладнали під вугілля марки «Г», яке добувається на підконтрольній Україні території», – пояснив Семен Семенченко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер