<

Мешканці Волині все частіше «ведуться» на псевдопродажі в інтернеті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:31 | 7.02.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині за останні декілька років вдвічі побільшало випадків шахрайства. Левова частка – ті, що здійснені за допомогою інтернету.

Про це йшлося сьогодні, 7 лютого, під час брифінгу у Головному управлінні Нацполіції у Волинській області, – пише Волинська правда.

Старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції Андрій Солтисрозповів, що відділ займається викриттям злочинів у сфері електронної комерції (з використанням електронної техніки). Найбільше, за словами правоохоронців, таких злочинів вчиняють, розміщуючи оголошення щодо продажу товарів, які насправді не продають. «Чіпляють» же потенційних покупців дешевшою ціною товару, ніж ринкова.

Так, волинські поліцейські у 2017 році отримали 534 таких звернень. Не усі з них, щоправда, – у кримінальному полі, частина – в адміністративному. Після того, як покупець надсилає кошти на картки «продавця», останній перераховує їх на картки так званих «дропів», ті, своєю чергою, – далі. Таким чином, заплутують сліди, тож знайти злочинця стає важче.

Тож правоохоронці радять волинянам перед тим, як замовляти товар у мережі, перевіряти середньоринкову ціну товару, чи відповідають реквізити дійсності тощо. Серед випадків такого шахрайства – також ті, коли зловмисники представляються нібито представниками банку. Кажуть, для прикладу, що картковий рахунок заблоковано і просять назвати певні реквізити, самі ж знімають гроші з карток.

За словами заступника начальника організаційно-методичного відділу слідчого управління ГУНП у Волинській області Івана Поторася, відсоток розкриття таких злочинів дуже малий. Серед причин – банківська таємниця, таємниця провайдерів зв’язку. Для прикладу, лише для того, щоб взяти тимчасовий доступ до речей та документів, правоохоронцям треба приблизно два місяці. За цей час злочинці встигають «замести» сліди злочину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця