<

Матір Терезу каноніозують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:52 | 4.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На церемонії зберуться сотні тисяч паломників.

У неділю, 4-го вересня, відбудеться церемонія зарахування до лику святих матері Терези, повідомили у Ватикані,-  пише Корреспондент.

Папа Римський Франциск затвердив рішення про канонізацію у кінці минулого року. Як очікується, на церемонії, яку очолить понтифік, зберуться сотні тисяч паломників.

Канонізація стала можливою після визнання другого дива, пов’язаного з ім’ям матері Терези. Ватикан підтвердив, що житель Бразилії, який страждає від пухлини мозку, зцілився у результаті її небесного заступництва.

Мати Тереза, етнічна албанка, народилася в 1910 році у Скоп’є, столиці Македонії, де провела перші 18 років життя, після чого прийняла чернечий постриг у монастирі Ірська, а потім працювала вчителькою у Калькутті.

У 1946 році Тереза вступила до організації нової чернечої общини “Місіонерки любові”, яка присвятила себе турботі про хворих і знедолених. У 1979 році мати Тереза була визнана гідною Нобелівської премії миру, а в 2003 році, через шість років після смерті, зарахована до лику блаженних.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер