<

Помічник нардепа спілкувався з громадами п’яти сіл Любомльщини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 16.08.2018 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Чи не найбільш дієвий спосіб почути проблеми громади і допомогти їх вирішити — безпосереднє спілкування з нею. Саме тому команда депутата Ігоря Гузя регулярно проводить виїзні прийоми громадян.

З початку року такі заходи відбулися вже у понад 40 населених пунктах Любомльщини – повідомляє видання КОРДОН

Цими днями помічник парламентарія Ігор Торба провів виїзні прийоми громадян у селах Скиби, Бірки, Запілля, Лисняки, Красноволя. Спектр звернень різноманітний, втім, притаманний для кожного села.

Наприклад, у Скибах жителів, які зверталися, турбували питання заміни вікон у школі та клубі. Вкрай необхідно придбати більше стільців для місцевої бібліотеки, адже тут їх всього два.

Бібліотечна тема була присутня й у сусідніх Бірках. 28-го серпня мине 70 років, відколи у селі діє книгозбірня, відтак, її завідувачка звернулася з проханням придбати подарунки для кращих читачів. Окрім того, люди просили посприяти у питаннях благоустрою та обгородження сільського ставка “Маківка” — тоді б у селі з’явився б місцевий рекреаційний об’єкт. Наразі ж цю територію деякі жителі, які мешкають поряд, самовільно використовують як стоянку сільгосптехніки. Втім, це вже питання більше до місцевої влади…

Доволі активними були жителі села Запілля. Вони, зокрема, цікавилися питаннями своєчасності виплат і перерахунку пенсій, допомоги на лікування. Одна із головних проблем — ремонт дороги по вул. Кравчука. Ціна питання — 2 мільйони гривень. На сьогодні вже виготовлена проектно-кошторисна документація на цей об’єкт, але коштів у бюджеті Любомльської ОТГ на такі цілі наразі немає. Турбувало запільців й те, що невдовзі мають закрити місцеве відділення зв’язку. Попри те, що тут обіцяють налагодити роботу пересувного відділення, люди побоюються, що це значно погіршить якість послуг.

У селі Лисняки говорили про потребу у ремонті фельдшерсько-акушерського пункту та ремонту приміщення колишньої початкової школи під культурно-масовий заклад, а у Красноволі — про внутрішній косметичний ремонт місцевого клубу та потребу у дитячому майданчику.

На частину звернень було дано роз’яснення одразу, решту взято на контроль для подальшого вирішення. До кінця року команда нардепа проведе прийоми громадян ще у понад 20 селах Любомльщини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер